enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9864
EURO
37,8731
ALTIN
2.820,85
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
29°C
Adıyaman
29°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
28°C

Ankara’da aylık 100 Bin TL’ye varan maaşla iş imkanı; başvurular başladı

Ankara’da aylık 100 Bin TL’ye varan maaşla iş imkanı; başvurular başladı
REKLAM ALANI
29.07.2024
0
A+
A-

Ankara Ticaret Odası 55. Motorlu Kara Taşıtları Servis, Bakım ve Onarım Hizmetleri Meslek Komitesi üyeleri ve otomotiv şirketi sahipleri Ankara Kent Konseyi başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ı ziyaret etti. Görüşmede sektörle ilgili yaşanan sorunları ele alan heyet görüş alışverişinde bulundu.

Ankara Ticaret Odası 55. Motorlu Kara Taşıtları Servis, Bakım ve Onarım Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı meclis üyesi Bülent Uz geliştirdikleri Göçük Onarım Projesine ilişkin bilgi verdi. 1972 yılından bu yana babadan kalma bir mesleği icra ettiklerini ifade eden Uz şu anda en büyük sorunlarının kaporta, boya, elektrik gibi meslek ustaları bulamamak olduğunu söyledi. En son yetiştirdiği ustasını Man Ankara fabrikasına yönetici olarak gönderdiğini söyleyen Uz şöyle konuştu:

“İnsan yetiştirmek çok önemli. Sıfırdan bir arkadaşımız gelse 4-5 yıllık iyi bir tecrübeyle kendine iş kurabilir. İş hayatına atılabilir ve bundan ciddi gelirler elde edebilecek bir hale gelir. Çünkü personelimiz yok. Meslek liselerinin çok azalması ile uzun yıllardır herkesin üniversiteli olması sebebiyle en büyük açığımız atölyelerde kimsenin olmaması. Bu nedenle Göçük Onarım Projesi başlattık. Ankara’da bir 1.5 ay aralıklarla bölgelere dolu yağıyor ve arabalarda hasarlar oluşuyor. Boyasız onarımı yapacak ustalarımız çok az. Bugün birkaç tane sigorta şirketleri ile endeksli çalışan firmalar gittiğinizde altı ay, sekiz ay, bir yıl arabanızın yapım süresi veriyorlar.  Niye personel açığı var. Araç başına siz hızlı çalışırsanız haftada üç araç bitiren var. Burada ciddi gelirler elde edilebiliyor.  İşleyen demir ışıldar gibi eliniz bu göçüğü ne kadar çok yaptıysa o kadar çok ona aşina oluyorsunuz”

Göçük Onarım Projesinin kapsamında İŞKUR’la ATO olarak proje geliştirdiklerini söyleyen Uz, “Dışardan hiç otomobille alakası olmayan insanları alacağız bir ay boyunca eğitim vereceğiz. Bu eğitim tamamıyla ücretsiz. Eğitime katıldığı süreç içerisinde asgari ücretten maaşını da karşılayacağız. Aynı zamanda SSK prim başlangıcı yapmış olacağız. Bir ay sonra plaketini vereceğiz kendisini geliştirdikçe artık bir göçük ustası olacak. Maaş olarak 25.000 TL’den başlar çok kısa bir zamanda 50.000-60.000 TL çıkar dışardan şöyle bir atölye ihtiyacınız yok. Sizin evinizin garajında bile yapabilirsiniz. Eğitimler Ağustos ayının son haftası başlıyor” diye konuştu.

Erkaya Otomotiv şirketi sahibi Mehmet Kaya ise araçların doludan dolayı kaportalarında göçükler oluştuğunu belirterek “Normalde boyayı bozarak düzeltilmesi mümkün ama boyayı bozmadan ince işçilikle güzel düzeltilme sistemine göçük düzeltme diyoruz. Aracın üstünde küçük küçük izler  oluyor. Bunu güzelce hasar vermeden boyayı bozmadan küçük aletler var. Bunu yapıştırıp çekiyorsun altından bastırarak yapıyorsun. Boyasız göçük düzeltme diyoruz. Boya yapılmadan dümdüz oluyor. Bu alanda yeterli eleman yok. Son günlerde doludan ciddi hasar görüyor arabalar. Yurt dışında eğitim yapmış öğrenciler bile bu işi yapabiliyor. Çocuklar eğitim aldığında gözü iyi olacak, eli yatkın olacak biraz sabırlı olacak, ince ince sabırla o göçüğü altan bastırarak dümdüz yapılabiliyor. İşçi olarak çalışsa aylık asgari 100.000 TL kazabilir. Kendi iş yerini de açıp çalışabilir. Başka bir iş yerinde de çalışabilir. Aylık 100 bin lira kazanır. Büyük ihtiyaç var” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi