enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9816
EURO
38,0004
ALTIN
2.834,08
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Çok Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Ankaralı bisikletçilerden Avrupa arenasında büyük başarı

Ankaralı bisikletçilerden Avrupa arenasında büyük başarı
REKLAM ALANI
28.05.2024
0
A+
A-

Ankaralı bisikletçilerden Avrupa arenasında büyük başarı

12 Mayıs 2024 tarihinde Türkiye’den hareket eden kafile Viyana’ya inerek oradan 14-16 Mayıs 2024 tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin Brno kentinde gerçekleşecek olan UCI (Uluslararası Bisiklet Birliği)’nin 2024 yılı faaliyet programında yer alan 500+1 Kolo: Embedded Pist Yarışları katıldılar. Türkiye Pist Bisikleti Milli Takımında yer alan sporcumuz Emre KAPLAN Men U19 Elemination Finalinde 2.lik elde etti.

U17 de yarışa katılan sporcumuz Ege ERÜLKÜ ise 5. Olarak pist yarışlarını tamamladılar.14-16 Mayıs 2024 tarihindeki yarışlara katıldıktan sonra yurda dönen Türk Milli Takımından ayrılan sporcumuz Emre KAPLAN, takımı ile Avrupa Kamp ve Yarış Programına katıldı.

CNC Bisiklet Takımı sporcuları ve Antrenörü Salih YALIZAT 18-19 Mayıs 2024 tarihlerinde Singen Almanya’da yapılacak olan Bahnen-Tournee Pist Bisikleti Yarışına katılmak üzere Singen’e hareket ettiler. Emre KAPLAN Elimination yarışında Avrupa Şampiyona rakibine son 3. Turda geçilerek 4. Olarak tamamladı. 20 Mayıs 2024 tarihinde Dudenhofen Almanya’da yapılan 18-19 Mayıs 2024 yarışlarının devamı niteliğinde olan Finale-Tournee Pist Bisikleti Yarışına katılarak Elimination yarışında 3. Oldu.

Sporcularımız ve antrenörümüz Avusturya’da yapılacak olan 22 Mayıs 2024 tarihindeki BOA-Nachwuchscup Rennen III ve 25 Mayıs 2024 tarihindeki 12. Kındberger Bergrennen yol bisikleti yarışlarına katıldılar. Emre Kaplan BOA-Nachwuchscup Rennen III yarıışında 2. Oldu.

25 Mayıs 2024 tarihinde yapılan 12. Kındberger Bergrennen yarışında ise takım:

U17 kategorisinde Ege ERÜLKÜ ile 1. Olurken U19 kategorisinde ise Emre KAPLAN 2. Oldu. Sporcuları  ve tebrik edip başarılarından dolayı kutlandı.

CNC Bisiklet Takımı 26 Mayıs 2024 tarihinde yurda dönerek 20-23 Haziran 2024 ve 28-30 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası için hazırlıklarına başladı. Takım sporcusu ve Milli Sporcu Emre KAPLAN ise Türkiye Pist Bisikleti Takımı ile yükseklik kampı için Kayseri Erciyes’e geçerek milli takıma katıldı.

Havaalanında sporcuları ve antrenörü karşılayan Kulüp Başkanı Kadir İSPİRLİ, dereceye giren sporcuları Emre KAPLAN ve Ege ERÜLKÜ’yü Çeyrek Altın ile ödüllendirerek başarılarının devamını diledi.

Kulüp Başkanı Kadir İSPİRLİ “Sporcularımızın başarıları ile ne kadar gurur duysak az. İkisi de büyük başarı için büyük emek veriyor. Antrenörümüz Salih YALIZAT’ın emekleri ise unutulmaz. Salih hocamızın annesi Rengin YALIZAT’ın vefatı bizleri derinden üzmüştür. Bu süreçte dahi sporcularımızı yalnız bırakmayan Salih Hocamız günübirlik cenaze törenine katıldıktan sonra geri dönerek takımımızın başında görevine kaldığı yerden devam etti. Rengin annemize Allah’tan rahmet diler, yakınlarına baş sağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun.

Sporcularımızın başarılarında büyük destekleri olan sponsorlarımıza, anne ve babalarına çok teşekkür ederiz. Kulüp olarak kısıtlı imkanlarımıza rağmen sporcularımızın Avrupa arenasında yer almaları için tüm gücümüzle uğraşıyoruz. Federasyonumuzdan beklentimiz ise en azından sporcularımızın bu başarılarını paylaşmaları veya bir tebrik için aramalarıdır. Ancak anlamadığımız bir şekilde bu desteği bizden esirgemektedirler. Oysaki bu yıl yapılacak olan Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası için sporcumuz Emre KAPLAN var gücü ile çalışmakta kulübü olarak bizlerde Avrupa’da pist yarış tecrübesi için uğraşmaktayız. Almanya’da geçen senenin Avrupa Şampiyonuna tecrübesizliği ile elenerek 3. Olması ilereyi yönelik umutlarımızı artırmaktadır. Hedefimiz Ankara’nın ve Ankara’nın çocuklarının bisikletteki başarılarına daha da ileri götürmektedir. Desteği olan veya olmayan herkese teşekkür ederiz. Bazı engeller karşımıza çıksa da yılmadan usanmadan mücadele devam edeceğiz” diyerek sözlerini bitirdi.

Avrupa’da gururla göğsümüzü kabartan Ankara Kıbrıs Bisiklet Spor Kulübü CNC Bisiklet Takımı sporcularına, teknik ekibine ve kulüp yönetimine başarılar dileyip tebrik etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi