enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
36,1090
EURO
37,6340
ALTIN
3.389,57
BIST
9.896,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
8°C
Adıyaman
8°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
8°C
Cumartesi Çok Bulutlu
9°C
Pazar Açık
10°C
Pazartesi Az Bulutlu
8°C

ATO heyetinden Bakan Işıkhan’a ziyaret – Birlik Haber Ajansı

ATO heyetinden Bakan Işıkhan’a ziyaret – Birlik Haber Ajansı
REKLAM ALANI
13.02.2025
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, işverenlerin çalıştırdıkları personelin SGK prim ödemelerini kredi kartıyla yapmaları durumunda yüzde 3,00 ila 3,50 oranında bankalara komisyon ödemek durumunda kaldığını belirterek, “İstihdam sağlayarak ekonomiye katkı sunan işverenler, kredi kartıyla sigorta primi öderken yüksek oranlı komisyon oranlarıyla karşı karşıya kalıyor” dedi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, beraberindeki ATO heyetiyle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı ziyaret etti. ATO üyelerinin gündeminde yer alan konuların aktarıldığı ziyarette konuşan Baran, ATO üyelerinin çalışanları için kredi kartı ile SGK prim ödemelerinde, bankaların değişen oranlarda komisyon uyguladığını belirterek, “Kredi kartı ile SGK prim ödemelerinde bankaların tahsil ettiği komisyon oranları işverenler için önemli bir tutarı ifade ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ödemelerinin, kredi kartıyla komisyonsuz yapılabilmesi için reel sektörün lehine bir çözüm yolu bulunmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Mesleki eğitimi desteklerle özendirelim

Baran, reel sektörün meslekli işgücü ihtiyacını da dile getirerek, gençlerin mesleki ve teknik liseleri tercih etmesini ve meslekli işgücü olmaya özenmesini sağlayacak destekleyici düzenlemeler yapılması önerisini de dile getirdi.

Baran, bedelli askerlikte ücret muafiyeti, sağlık giderlerinde indirim, her yıl için yıpranma hakkı, bireysel emeklilikte indirim, araç sigorta ve kasko bedellerinde indirim gibi teşvik unsurlarının ara eleman sorunun çözülmesinde etkili olabileceğini söyledi. Baran, “Mesleki eğitimi desteklerle özendirelim” diye konuştu.

Baran, Bağ-Kur’lu olan ATO üyelerinin 9 bin gün olan prim ödeme gün sayısının, işçi ve memurların emekliliği için gerekli prim ödeme gün sayısı olan 7 bin 200 ile eşitlenmesine ilişkin talebini de gündeme getirerek, kamuoyunda konuyla ilgili beklenti oluştuğunu ifade etti.

İşçi-işveren davalarına da değinen Baran, hâlihazırda işçi alacaklarına dava açma süresinin 5 yıl olduğunu hatırlatarak, bu sürenin bir yıla indirilmesinin işletmelerin devamlılığı ve işverenlerin önünü görmesi açısından faydalı olacağını kaydetti. Baran, söz konusu sürenin Almanya’da bir ay olarak uygulandığını da bildirdi.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların SGK ilişik kesme sürecinde karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerilerinin de dile getirildiği

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi