enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1177
EURO
37,8913
ALTIN
2.800,83
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
30°C
Adıyaman
30°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C

Av yasağı sona erdi, rastgele!

Av yasağı sona erdi, rastgele!
REKLAM ALANI
16.09.2024
0
A+
A-

HATAY-BHA

6 Şubat 2023’teki depremlerde 80 santimetre çökme yaşanan İskenderun Balıkçı Barınağı’ndaki onarımının tamamlanmasının ardından sonra ilk kez denize açılan balıkçıları, protokol üyesi ‘Vira Bismillah’ diyerek uğurladı.

Hatay İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile Hatay Su Ürünleri Kooperatifler Başkanı Yücel Habip Dalgıç’ın üstlendiği organizasyona Hatay Büyükşehir Mehteran Takımı’nın konseri açılışa ayrı bir renk kattı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz alan Hatay Kooperatifler Birlik Başkanı Yücel Habip Dalgıç, balıkçıların sorunlarına rağmen sezona umutlu başladıklarını belirterek, ‘Vira Bismillah’ diyen bütün balıkçılara bereketli bir sezon diledi.

Balıkçılık sezonunun hayırlı, bereketli ve bol kazançlı geçmesini dileyerek; tüm balıkçılara kazasız belasız, sağlıklı bir sezon temenni eden Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kaçak avcılığa da dikkat çekti. Denizlerin temiz tutulması ve kaçak avcılarla ilgili duyarlı olunması gerektiğini vurgulayan Vali Masatlı, “Kaçak avcılıkla ilgili hepimiz çok duyarlı olalım. Çünkü denizlerimizin içinde olan, bizlere katkı sunan, bizleri besleyen bu canlıların tamamı bize emanet. Biz bu emanete iyi bakacağız. Bu sezonun bol ve bereketli geçmesini canı gönülden temenni ederiz. Çünkü geçmişteki acılarımızı da bu şekilde unutmuş olacağız. Bu balıkçılık sezonumuzun İskenderun ve Hatay’ımızdaki balıkçılara bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz da 2023 yılında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak 1 milyon ton üretim elde edildiğini anlattı.
Yaklaşık 100 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini ifade eden Türkyılmaz, “2023 sonu itibariyle su ürünleri ihracatımız 1,7 milyar doların üzerinde gerçekleşti. Sektörün gelişmesi için son 22 yılda reel rakamlarla 45 milyar dolar doğrudan nakli destek sağladık. 2024-2025 Su ürünleri av sezonunun hayırlı olmasını temenni ediyor, kazasız belasız bereketli bir sezon diliyorum. Aldığımız emanetin asıl sahibi olan gelecek nesillere bereketli denizleri bırakabilmek için sizlerle birlikte canla başla çalışmaya devam edeceğimizi ifade etmek isterim” diye konuştu.
Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da, balıkçılara iyi bir sezon geçirmelerini temenni etti. Balıkçılık sezonunu açmanın heyecanı ve mutluluğu içerisinde kesilen açılış kurdelesinin ardından balıkçıların mavi sulara açılmasının ardından, protokol üyeleri ve vatandaşlara balık ekmek ikramında bulunuldu.

Törene, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Sönmez, İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen, İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi ve Birlik Başkanı Yücel Dalgıç, İSTE Rektörü Tolga Depçi, Konacık Işıklı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cuma Aslan, balıkçılar ve davetliler katıldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi