enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0306
EURO
37,8106
ALTIN
2.802,18
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
30°C
Adıyaman
30°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C

Bakan Uraloğlu kişisel verilerin çalındığını doğruladı

Bakan Uraloğlu kişisel verilerin çalındığını doğruladı
REKLAM ALANI
12.09.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, pandemi döneminde yaşanan büyük veri sızıntısıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, 85 milyon vatandaşın kişisel verisinin bir siber saldırı sonucu çalındığını doğruladı. Bakan, “Pandemi sürecinde sağlık sisteminden bir sızıntı yaşandı. O süreçte maalesef bu önlenemedi” diyerek, sızıntının kapsamını ve etkilerini netleştirdi.

Bakanlar Toplantısı sonrası gazetecilere konuşan Uraloğlu, özellikle pandemi döneminde sağlık sisteminde yaşanan siber saldırının milyonlarca kişisel sağlık verisini ele geçirdiğini belirtti. Uraloğlu, “Pandemi sürecinde sağlık sisteminden bir sızıntı yaşandı ve bu olay maalesef önlenemedi” şeklinde konuştu.

Pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı’nın sisteminde bir veri sızıntısının yaşandığına dikkat çeken Uraloğlu, “O dönemde bazı bilgilerin elde edildiği doğru. Ancak güncel verilerin çalındığına dair herhangi bir veri bulunmamaktadır. Sağlık sistemindeki sızıntı bu süreçte yaşandı ve önlenemedi” dedi.

Veri sızıntısının ardından, 108 milyon vatandaşın T.C. kimlik numarası, adresi ve cep telefonu numarası gibi kişisel bilgilerinin çalındığı ortaya çıktı. Bilgisayar korsanlarının, bu verileri “Yenilenmiş TC”, “Adres”, “GSM”, “101m” ve “GSM” (ikinci bir dosya) isimli beş farklı Google Drive dosyasında topladığı öğrenildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu dosyaların bağlantılarını Google’a ileterek “kritik öneme sahip” verilerin derhal kaldırılmasını talep etti. BTK, bu dosyaların “acil” koduyla kaldırılması gerektiğini vurguladı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi