enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2367
EURO
37,2357
ALTIN
2.988,86
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
17°C
Adıyaman
17°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Salı Açık
20°C
Çarşamba Açık
21°C
Perşembe Çok Bulutlu
21°C

Balıkesir’in Mevsimlik Lezzeti!

Balıkesir’in Mevsimlik Lezzeti!
REKLAM ALANI
20.10.2024
0
A+
A-

Balıkesir’in Mevsimlik Lezzeti!

Balıkesir – BHA

Balıkesir’de sonbaharın gelmesiyle sofralarda mevsimlik sebzelerden oluşan salatalar öne çıkıyor. Ekim ve Kasım aylarında Balıkesir’in bereketli topraklarında yetişen taze ürünlerle hazırlanan salatalar, hem hafif hem de besleyici alternatifler sunuyor. Bu dönemde özellikle ıspanak, pazı, pancar gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, ceviz, nar taneleri ve zeytinyağı ile zenginleştirilen lezzetler, mevsimin favorileri arasında yer alıyor. İşte bu aylarda Balıkesir sofralarında sıkça yer bulan bazı salata önerileri:

Balıkesir'in Mevsimlik Lezzeti!
Sağlıklı Ve Dengeli Beslenme

Ispanak ve Ceviz Salatası

Balıkesir’in meşhur zeytinyağıyla harmanlanan taze ıspanak yaprakları, cevizle birleşerek hem hafif hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Üzerine nar ekleyerek salataya tatlı ve ekşi bir dokunuş katmak da mümkün.

Pancar Salatası

Ekim ayında tam mevsiminde olan pancar, haşlandıktan sonra ince dilimlenip zeytinyağı, sarımsak ve limon sosuyla servis edilerek lezzetli ve sağlıklı bir salataya dönüşüyor. Yanına eklenen roka veya taze soğanla bu salata, tam bir vitamin deposu haline geliyor.

Balıkesir'in Mevsimlik Lezzeti!
Mevsim Sebzelerini Kullanın!

Pazı ve Kinoa Salatası

Pazının yoğun aroması ve kinoanın besleyiciliği, bu salatayı hem hafif hem de doyurucu bir hale getiriyor. Üzerine eklenen zeytin ve rendelenmiş beyaz peynirle bu salata, tam bir Balıkesir klasiğine dönüşüyor.

Sonbahar aylarında Balıkesir’in doğal ve taze ürünleriyle yapılan salatalar, hem sağlıklı yaşamı destekliyor hem de sofralara renk katıyor.

Balıkesir'in Mevsimlik Lezzeti!
Besleyici

İ

Bülten

Burhaniye’den Hediyelik Neler Alınır?

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi