enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9864
EURO
37,8731
ALTIN
2.820,85
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
29°C
Adıyaman
29°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
28°C

Başkan Akar’dan Yangın Mağdurlarına Destek Çağrısı: Zeytin Ağaçları Hibe Edilsin

Başkan Akar’dan Yangın Mağdurlarına Destek Çağrısı: Zeytin Ağaçları Hibe Edilsin
REKLAM ALANI
31.07.2024
0
A+
A-

Başkan Akar’dan Yangın Mağdurlarına Destek Çağrısı: Zeytin Ağaçları Hibe Edilsin

Muğla’nın Milas ilçesinde 2021 yılındaki büyük yangında ana gelir kaynakları olan zeytinlikleri, ormanları kaybeden yöre halkı, yanan zeytinlikleri yeniden oluşturmak için destek bekliyor. Bölgeye yakın bir konumdaki maden sahasında bulunan memecik türü zeytin ağaçlarına talip olan yöre halkı, atıl haldeki zeytinlerin biran önce yangın bölgesindeki alanlara taşınmasını ve burada yaşayan insanların hızlı bir şekilde yeniden gelir kaynaklarına kavuşmalarını talep ediyor.

Bölgedeki yangın mağdurları adına “Yangın Mağduru Köylülerimize Zeytin ile Yeni Bir Başlangıç Sunun” başlığı ile change.org da imza kampanyası başlayan Çökertme Muhtarı Ertan Konar, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada zeytin ağacının çok rahat bir şekilde taşınabildiğini hatırlatarak, maden sahasındaki zeytinlerin yangın mağdurları için bir umut olduğunu söyledi.

Yangının etkili olduğu bölgedeki talebin kendilerine de ulaştığını ifade eden Milas Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar, “Yangın mağduru köylülerimiz unutulmasın istiyoruz. Biz Oda olarak maden sahasındaki zeytin ağaçlarının yangın mağduru çiftçilerimizin arazilerine taşınmasa yardımcı olabiliriz.” dedi.

“Delice” denilen zeytinin doğal olarak yetiştiğini ve uygun arazilere geçmişten bugüne taşındığını, aşılandığını söyleyen Başkan Akar, zeytin ağacının günümüz teknolojisi ile çok rahat bir şekilde taşınabildiğine dikkat çekerek, yangın mağduru bölge için bu ağaçların kısa sürede gelir kaynağı oluşturabildiğini söyledi.

Başkan Akar, yangın mağduru çiftçilerin “maden sahasındaki zeytin ağaçları yangın mağdurlarına hibe edilsin” şeklindeki taleplerini desteklediklerini, bu konuda yetkili kurumların da harekete geçmelerini istedi.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi