enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Çok Bulutlu
6°C
Adıyaman
6°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
6°C
Salı Az Bulutlu
9°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
10°C
Perşembe Açık
11°C

Başkan Turanlı:”Ziraat Odası Olarak Her Zaman Çiftçilerimizin Yanındayız”-Videolu Haber

Başkan Turanlı:”Ziraat Odası Olarak Her Zaman Çiftçilerimizin Yanındayız”-Videolu Haber
REKLAM ALANI
24.05.2019
0
A+
A-

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, tarım danışmanları ile birlikte ürün kontrolünü gerçekleştirdi.

Kahta Ziraat Odası Başkanı Turanlı, GAP BKİ Başkanlığı personelleri Ziraat Mühendisi Ali Topal, Faruk Alan ve Kahta Ziraat Odası bünyesinde faaliyet yürüten tarım danışmanlarıyla birlikte çiftçi ziyareti yaparak, ürün kontrollerini gerçekleştirdi.

Turanlı, yaptığı açıklamasında, yapılan ürün kontrollerinde nohutların antraknoz dan etkilendiğini, nohut ekiminden sonra yaklaşık 20 cm boyunda olunca, mantarı hastalıklara karşı bir kontrol ilaçlanması yapılmasını tavsiye etti.

-“ZİRAAT ODASI OLARAK HER ZAMAN ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Bölgede aşırı yağışlardan dolayı, antraknoz hastalığından etkilenmiş nohutta çiçeklenme de zayıf  bir durum gösterdiğini işaret eden Turanlı, şunları ifade etti:

“Bu soruna karşı, kontrol ilaçlaması yaparken, çiçeklenmeyi teşvik edecek, fosfor, döllenmeyi teşvik edecek çinko ve iz element karışımı uygulanması tavsiye edilir. Pamuk da homojen bir çıkış gözlemlenmekte olup, seyreltme ve ilk çapadan sonra fosfor ve iz element içerikli bir besleyici uygulama yapılması gerekmektedir. Bununla birlikte, havaların ısınması ile mutlaka pamuk yaprak biti ve diğer zararlı böceklere karşı gözlem yapıp, ekonomik zarar düzeyine geldiğinde, bakanlık tavsiyeli ilaçlar kullanılmalıdır.”

Turanlı, hububat için, üreticinin artık mantari hastalıklara karşı gerekli uygulamaları zamanında fark edip, ilaçlama kabiliyetine eriştiklerini belirterek, “Zira tarım danışmanı arkadaşlarımız, bölgede yetiştirilen birçok ürün de, teknik destek verme kapasitesinde olup, üreticilerimize her konuda gerekli, desteği verdiklerini her platformda takip etmekteyiz. Ziraat odası olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız. Çiftçilerimize bereketli bir yıl diliyoruz.” dedi.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi