enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
34°C
Adıyaman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
35°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Açık
33°C

Başkent Üniversitesi Öğrencilerinin Yapmış Olduğu Proje Ankara’da Açık Hava Mecralarında

Başkent Üniversitesi Öğrencilerinin Yapmış Olduğu Proje Ankara’da Açık Hava Mecralarında
REKLAM ALANI
10.07.2024
0
A+
A-

Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. G. Senem Gençtürk Hızal, 2023-2024 akademik yılında Bitirme Projesi dersini, öğrencilerin eğitim öğretim süresince edindikleri teorik ve pratik bilgiyi ortaya koymalarına imkan tanıyan ve mezuniyet aşamasında portföylerinde gururla yer verebilecekleri Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin İletişim Kampanyası olarak tasarlamaktan ve bu süreçte hem müze hem de belediye ile etkileşim içinde olmaktan duydukları heyecanı paylaştı. Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın vizyonuyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Hızal, 27 yıldır iletişim eğitiminde paydaş etkileşimine verdikleri önemin altını çizdi.

Dünya Müzeler Gününde, 18 Mayıs 2024 tarihinde dersi alan öğrencilerin kampanyalarının Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin bahçesinde sergilendiğini ifade eden Hızal, Ankaralılara Müze’nin anlam ve önemini bir kez de bu kampanyalar ile hatırlatmanın amaçları arasında olduğunu belirtti.  1921 yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle kurulan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin, Cumhuriyetin ilanına giden yolda, ulus devletin inşasında, vatandaşın kimliğini tanımlamasındaki değerli konumundan yola çıkan öğrenciler, iletişim kampanyalarında nice medeniyetlere ev sahipliği yapan Anadolu’nun kazılarla gün ışığına çıkan geçmişinin sergilendiği Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni iletişimci bakış açısıyla anlatıyorlar. Ders kapsamında öğrencilere İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Banu Erşanlı Taş ve bölüm öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Erdem Alper Turan, Öğr. Gör. Semra Ay ve Öğr, Gör. Sıla Tanışık danışmanlık yaptılar.

İletişim ve Tasarımı son sınıf öğrencilerinden Dilek Şen “Anadolu’nun Hikayesini Keşfet” ve Hatice Pala  “Başkentin Kalbinde” mottolarını taşıyan kampanyalarının Ankara’da dijital ekranlarda, billboardlarda ve raketlerde yayınlanmasının kendileri için çok değerli bir deneyim olduğunu, gerçek bir birefle çalışmaktan mutlu olduklarını söyledi. Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri olarak Ankara kentine ve kültürel mirasımıza yönelik böylesi bir çalışmanın mesleki hayatları için yön verici olduğunu ifade eden Şen ve Pala, Başkentin İletişimcileri olmanın ayrıcalığını yaşadıklarını vurguladı.

 

 

Billboard, raket ve dijital ekran lokasyon bilgileri

İletişim Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü Bitirme Projesi dersi kapsamında Anadolu Medeniyetleri Müzesi için yürütülen iletişim kampanyası kapsamında İletişim ve Tasarımı son sınıf öğrencilerinden Dilek Şen “Anadolu’nun Hikayesini Keşfet” ve Hatice Pala “Başkentin Kalbinde” mottolarını taşıyan kampanyaları Ankara’daki tüm metro hatlarında hizmet veren metro trenlerinin dijital ekranlarında, üç farklı ilçede yer alan billboardlarda ve raketlerde yayınlandı.

Detayları aşağıda görüleceği üzere Demetevler, Batıkent, Keçiören, Çankaya ilçelerindeki ve toplu taşıma araçlarındaki dijital ekranlara, Çankaya bölgesinde Koru mahallesine altı adet lokasyonda billboard ve raket, Alacaatlı mahallesine dört farklı lokasyonda billboard ve raket, Ahmet Taner Kışlalı mahallesinde üç farklı lokasyonda billboard ve raket yayınlandı.

  • Alacaatlı Cad. Anka Gross karşısı Çankaya
  • Alacaatlı Mah. Terra Teras yanı Çankaya
  • Alacaatlı Mah. 3285. Cad. Çankaya
  • Alacaatlı Mah. Beyler Cad. 36/1 Çankaya
  • Koru Mah. 2432. Cad. Çankaya • Koru Mah. 2579. Cad. Çankaya
  • Koru Mah. Ankaralılar Cad. Çankaya
  • Koru Mah. Ankaralılar Cad. Çankaya
  • Koru Mah. Bangabandhu blv. Çankaya
  • Koru Mah. Doğan Taşdelen Blv. Çankaya
  • Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mah. Bangabandhu Blv. Çankaya
  • Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mah. Doğan Taşdelen Blv. Çankaya
  • Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mah. Doğan Taşdelen Blv. Çankaya
  • Demetevler Mah. İvedik Cad. 512. Sok. Yenimahalle
  • Batıkent Mah. Başkent Blv. Gimsa AVM karşısı Yenimahalle
  • Keçiören Belediyesi önü Fatih Cad. Keçiören
  • ATO Congressium karşısı, Söğütözü Cad. Çankaya
  • Etlik Cad. Adnan Yüksel Cad. Keçiören
  • Metro ekranları
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi