enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1160
EURO
38,1544
ALTIN
2.924,11
BIST
9.911,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
31°C
Adıyaman
31°C
Açık
Perşembe Açık
32°C
Cuma Açık
33°C
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
31°C

CHP Kars Milletvekili Alp, yetkililere seslendi: Siz uyuyor musunuz?

CHP Kars Milletvekili Alp, yetkililere seslendi: Siz uyuyor musunuz?
REKLAM ALANI
25.09.2024
0
A+
A-

​​​​​​​KARS-BHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, halkın sorunlarını ve sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor. Susuz ilçesi İncesu köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Kars Milletvekili Alp, köyde kapalı bulunan sağlık ocağının açılmasını talep etti, doktor ve hemşire atanmasını istedi. Köyde internet erişiminin de olmadığını söyleyen CHP’li Alp yetkililere seslenerek, “Telekom İl Müdürü, Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri siz uyuyor musunuz?” diye sordu.

“Sağlık Ocağı var ama kapalı. Doktor yok, hemşire yok. Neden?”

Kars’ın Susuz ilçesi İncesu köyünde vatandaşlarla bir araya gelen, sorunları ve talepleri dinleyen CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, “Kars’ın en güzel köylerinden biri. Köyümüzde yatılı bölge okulu da var, yüzlerce de öğrencisi var. Köyün 600’e yakın nüfusu var. Bir sağlık ocağımız var. Doktorumuz yok, ebemiz yok, hemşiremiz yok. Burada ciddi bir sağlık ihtiyaç var” dedi.

İncesu köylülerden yaşlı bir kadın da Milletvekili Alp’e yaşadıkları sorunları şöyle anlattı:

“Hastayım, kışın 20 iğne aldım çöpe attım çünkü kullanamadım, Kars’a gidemedim. Arabam yok, eşim yaşlı, ne yapabilirim, böyle mi ölelim? Buraya bu kadar masraf edildi, vatandaşın parasıyla, devletin parasıyla yapıldı, yazık günah değil mi? Çürüyor. Acaba niye yaptırdılar, örnek olsun diye mi? Doktora, hemşireye ihtiyacımız var. Buraya malzeme koymalarına ihtiyacımız var. Buraya sağlık ocağı yaptılar ama hiç gelip görmediler bile.”

Köylülerle birlikte Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na seslenen CHP Kars Milletvekili Alp, “Sayın bakanımız sağlık ocağı var ama sağlık hizmeti niye yok?” diye sordu.

“Siz uyuyor musunuz?”

CHP’li Alp, köyde internet erişiminin olmadığına da dikkat çekti. Telekom İl Müdürü, Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine seslenen CHP Kars Milletvekili Alp “İncesu köyünde Telekom altyapısının haline bakın. Bir yıldan fazladır bu kablo yerde duruyor, direkler yere düşmüş ve internete erişim yok. Bir yıldır bu kablolar burada ama gelip de tamir edilmiyor. Telekom İl Müdürü, Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri siz uyuyor musunuz? Bunları görmenize rağmen, haberdar olmanıza rağmen niye bir yıldır bunu yapmıyorsunuz?” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi