BİROL GÜNGÖRDÜ / ÇANAKKALE – BHA
Rüzgar enerjisi sektöründe çalışacak teknik personelin yüksekte çalışma, yangın farkındalığı, ilk yardım, elle taşıma ve acil durum yönetimi gibi kritik güvenlik becerilerini kazanmalarını sağlayan GWO Temel Güvenlik Eğitimi (BST), ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi Döner Sermaye İşletmesi tarafından verilecek.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof.Dr. R.çCüneyt Erenoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ÇOMÜ olarak, Global Wind Organisation (GWO) Temel Güvenlik Eğitimi (BST) sertifikasını alarak rüzgar enerjisi sektörüne yönelik önemli bir adım attığımızı duyurmaktan gurur duyduklarını belirterek, ” Bureau Veritas” tarafından yapılan titiz denetimler sonucunda verilen bu sertifikanın, üniversitenin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki yüksek standartlarını tescillediğini söyledi.
Rektör Erenoğlu açıklamasının devamında ; “
“Rüzgar enerjisi sektöründe çalışacak teknik personelin yüksekte çalışma, yangın farkındalığı, ilk yardım, elle taşıma ve acil durum yönetimi gibi kritik güvenlik becerilerini kazanmalarını sağlayan GWO Temel Güvenlik Eğitimi (BST), ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi Döner Sermaye İşletmesi tarafından verilecek.
Bu eğitimler sayesinde, Çanakkale ve bölgedeki sanayi kuruluşları, enerji sektörü profesyonelleri ve teknik eğitim almak isteyen herkes, uluslararası geçerliliği olan bir sertifika ile donanarak sektörde daha güvenli bir şekilde çalışma fırsatı elde edecektir. Güvenlik odaklı eğitimlerimizle sektöre değer katmaya hazırız! Çanakkale ve bölgedeki tüm kurum ve bireyleri bu eğitim fırsatından yararlanmaya davet ediyoruz” dedi.
Konuyla ilgili daha fazla bilgi ve kayıt için ÇOMÜ Sürekli Eğitim Merkezi ile iletişime geçilebileceği belirtildi..