enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4929
EURO
36,2690
ALTIN
2.960,78
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Çok Bulutlu
15°C
Adıyaman
15°C
Çok Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Yağmurlu
11°C
Pazar Çok Bulutlu
5°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
7°C

ÇOMÜ’lü akademisyenin kanser görüntüleme cihazına TÜSEB’den 3.000.000 TL destek

ÇOMÜ’lü akademisyenin kanser görüntüleme cihazına TÜSEB’den 3.000.000 TL destek
REKLAM ALANI
11.05.2024
0
A+
A-

ÇOMÜ’lü akademisyenin kanser görüntüleme cihazına TÜSEB’den 3.000.000 TL destek

BİROL GÜNGÖRDÜ / ÇANAKKALE – BHA

Geliştirilen tıbbi cihaz ile ilgili, Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Adem Polat şunları söyledi:

“2014 yılında başladığım projenin temellerini sırasıyla İTÜ, Lisbon University Biomedical Institue, Harvard Medical School ve Harvard-MIT Health Sciences and Technology’de attım. Türkiye’ye döndükten sonra çalışmalarımı yoğunlaştırarak TomoSyn’i geliştirmeye devam ettim. 10 yıllık bir Ar-Ge çalışması ürünü olan projeyi kısaca özetlemek gerekirse, meme kanseri ameliyatlarında, meme cerrahları 1-2 saat süren ön patoloji raporuna göre ameliyatı sonlandırmaktadır.

 

Dahası yaklaşık 1 ay sonra çıkan detaylı patoloji raporlarına göre ise ikinci bir ameliyat söz konusu olabilmektedir. Patent başvurusu yapılan tıbbi cihaz buluşumuz ile ameliyatı yapan cerrah, hastadan aldığı tümörü ameliyat esnasında sadece 10 dakika içinde 3B görüntüleyerek ameliyatın seyrine anlık karar verebilecek. Bu sayede hem hastanın yaşam motivasyonu artacak hem de ameliyat maliyetleri önemli ölçüde azaltılarak Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağlanacaktır.”

3.000.000 TL bütçe desteği alan ve meme tümörünün gerekli cerrahi sınırlarını derin teknoloji ile tespit edecek projede Doç. Dr. Kenan Çetin (ÇOMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi AD Öğretim Üyesi) ve Öğr. Gör. Hüseyin Vurur (ÇOMÜ Hastanesi Biyomedikal Birimi Koordinatörü) araştırmacı olarak görev alacaklar.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi