enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Çok Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaz Tersanesi Komutanlığı’ndaki törene katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaz Tersanesi Komutanlığı’ndaki törene katıldı
REKLAM ALANI
25.08.2024
0
A+
A-

MUĞLA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda gerçekleştirilen Aksaz Tersane Komutanlığı Açılışı ve Deniz Platformu Teslim Töreni’ne katılarak, Türkiye’nin deniz gücünün artırılmasına yönelik önemli mesajlar verdi.

Erdoğan, konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin karada, havada ve denizde her zaman güçlü olacağına vurgu yaparak, bu hedef doğrultusunda gereken adımları atmaktan geri durmayacaklarını belirtti. Türkiye’nin denizcilik alanındaki tarihi projelerine de değinen Erdoğan, uzun yıllar kaderine terk edilen Savarona Gemisi’nin, kültürel ve tarihi değerlerine uygun olarak yenilendiğini, bu tür projelerin ulusal kimliğin güçlendirilmesinde önemli rol oynadığını ifade etti.

Ayrıca, yaklaşık 138 yıllık bir hayali gerçeğe dönüştürmek hedefiyle MİLDEN Projesi üzerinden kendi denizaltısını inşa etme çabasını sürdüreceklerini açıkladı. 2025 ve 2026 yıllarında HIZIRREİS ve MURATREİS denizaltılarının hizmete gireceğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin Mavi Vatan’da ve uzak coğrafyalarda etkin ve güçlü bir donanmaya sahip olmasının önemine dikkat çekti. Bu bağlamda, ülkenin güvenliği ve huzur içinde bir yaşam sürdürebilmesi için deniz gücünün stratejik bir gereklilik olduğunu dile getirerek, Türkiye’nin denizcilik alanında daha fazla söz sahibi olma hedefinin altını çizdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi