enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0306
EURO
37,8106
ALTIN
2.802,18
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
30°C
Adıyaman
30°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle Mısır Cumhurbaşkanı Sisi yarın Ankara’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle Mısır Cumhurbaşkanı Sisi yarın Ankara’da
REKLAM ALANI
03.09.2024
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, yarın Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret, 12 yıl aradan sonra Ankara’nın Mısır Cumhurbaşkanı düzeyinde ağırlayacağı ilk ziyaret olacak.

Beştepe‘de gerçekleştirilecek resmi törenle karşılanacak olan Sisi, Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda, iki ülke arasındaki mevcut ticaret hacminin 10 milyar dolardan 15 milyar dolara çıkarılması hedefi ele alınacak. Enerji, sağlık, turizm ve savunma sanayii alanlarında uzun vadeli işbirliği fırsatları değerlendirilecek.

Ziyaretin önemli gündem maddelerinden biri, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü saldırılar ve bölgeye yapılan insani yardımlar olacak. Erdoğan ve Sisi, ateşkesin sağlanması ve bölgesel barışın tesis edilmesi için atılacak ortak adımları tartışacak.

Bu önemli görüşmede, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin güçlendirilmesi ve bölgesel meselelerde ortak çözümler üretilmesi amaçlanıyor.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi