enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2271
EURO
37,2249
ALTIN
2.994,53
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
19°C
Adıyaman
19°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Açık
20°C
Çarşamba Açık
21°C

Cumhuriyet Kupası Yol Yarışı’nda 15’inci randevu

Cumhuriyet Kupası Yol Yarışı’nda 15’inci randevu
REKLAM ALANI
19.10.2024
0
A+
A-

Edirne Bisiklet Kulübü (EBİS) tarafından bu yıl 27 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Kupası Yol Yarışı’nın 15’incisi, Şevki Arman Caddesi’nden start alacak. EBİS Başkan Yardımcısı Mustafa Kurt, yarışın güzergahı, programı ve ödülleri hakkında bilgi verdi.

EBİS Başkan Yardımcısı ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, bugün Selimiye meydanı Mimar Sinan heykeli önünde basın açıklaması gerçekleştirerek, Edirne‘de bu yıl 27 Ekim Pazar günü 15’incisi gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Kupası Yol Yarışı hakkında detayları paylaştı.

WhatsApp Image 2024 10 18 at 16.26.00 | Edirne Ahval Gazetesi
Cumhuriyet Kupası Yol Yarışı’nda 15’inci randevu

3 KATEGORİDE YARIŞILACAK

Yarışın büyük erken, master erkek ve kadınlar olmak üzere toplam 3 kategoride düzenleneceğini bildiren Kurt; “EBİS olarak bisiklet sporunu amatör bir ruh ve sevgiyle her kesime sevdirmek, yaygınlaştırmak en önemli ilkelerimiz ve inancımız olmuştur. Hiçbir maddi çıkarımız olmadan faaliyetlerimizi yapıyor ve bundan sonrada yapacağız.

Bu hedeflerimiz kapsamında yer alan ve Geleneksel hale getirdiğimiz Cumhuriyet Kupası Yol Yarışı 27 Ekim 2024 Pazar günü 15. kez gerçekleştirilecektir Katılan sporculardan ücret alınmadan bisiklet lisansının olması şartı ile kayıt yapılmak suretiyle kayıt olunan yarışımız 27 Ekim 2024 Pazar günü Büyük erkek, Master erkek ve Bayanlar olmak üzere 3 kategoride düzenlenecek olup yarışımızda Bisiklet Federasyonu belgeli ve aynı zamanda kulübümüz üyesi 4 Bisiklet Hakemi görev yapacaktır” dedi.

WhatsApp Image 2024 10 18 at 16.26.01 | Edirne Ahval Gazetesi
Cumhuriyet Kupası Yol Yarışı’nda 15’inci randevu | Edirne Ahval Gazetesi

TOPLAM 76 KM’LİK PARKUR

Yarış güzergahı hakkında bilgi veren Kurt; “Yarış Merkez Binevler Hacıkuşlar Durağından başlayarak-Kırkpınar Heykeli- Trakya Üniversitesi yolu-Havsa ilçesi-Necatiye Köyü-Yolageldi Köyü gidiş ve dönüş istikameti olmak üzere D-100 karayolu istikametinde gidiş ve dönüş olmak üzere toplam 76 km’lik bir parkuru kapsamaktadır. Yarışımızın 27 Ekim 2024 Pazar günü saat 09.00 ‘da başlayıp saat 12.00 ‘de bitmesi hedeflenmektedir. Akabinde saat 12.30 ‘da ödül töreni düzenlenmek suretiyle program sona erecektir. Yarışımız Sayın Edirne Valimiz Yunus Sezer’in himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Edirne Belediyesi, Edirne Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, Edirne Jandarma Komutanlığı, Edirne Emniyet Müdürlüğü, Edirne Kızılay Şubesi, Edirne Yeşilay Şubesi, Gate Bilişim-Serkan Doruk Tufan, Özel Ekol Hastanesi, Kerimoğulları Bisiklet, inci Grup ve bu yıl ilk kez yarışımızda çip sistemini uyguladığımız Gate Timing firmalarının destek ve sponsorlukları ile organizasyonumuz gerçekleşmekte olup kurum ve firmalarımıza teşekkürü bir borç biliriz” şeklinde konuştu.

KAYITLAR 24 EKİM’DE SONA ERECEK

Organizasyona şu ana dek 140 sporcunun kayıt yaptırdığını aktaran Kurt; “Aynı zamanda dereceye giren sporculara Trakya Üniversitesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi ve Kulüp Yönetim Kurulu Üyemiz Gürkan Uzunköprü tarafından özel tasarım madalyalar ve genel klasman birincisine yine özel tasarım kupa verilecektir. Yarışımızın ödülleri dereceye giren sporculara; 1. yarım altın, 2. çeyrek altın, 3. gram altın olup, ayrıca genel klasman birincisine Cumhuriyet altını ve bir adet bisiklet verilecektir.

Organizasyonumuza destek ve sponsor olan kurum ve firmalarımız ile kulüp olarak toplam 40 gönüllü ile gerçekleştireceğimiz organizasyonumuza bugün itibarıyla 140 sporcu kayıt yaptırmış bulunmakta olup kayıtlarımız 24 Ekim 2024 Perşembe saat 23:59 itibarıyla sona erecektir. Yarışımıza katılacak tüm sporculara şimdiden başarılar diler, bu büyük organizasyona tüm halkımızı davet ederiz” diye konuştu.

Adem Batuhan SEVER

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi