enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0625
EURO
38,0418
ALTIN
2.834,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
27°C
Cumartesi Çok Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Derbiyi kazanmak için sahaya çıkacağız

Derbiyi kazanmak için sahaya çıkacağız
REKLAM ALANI
18.09.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, Gaziantep FK’yi 3-1 mağlup ettikleri maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Okan Buruk, maç sonrası yaptığı açıklamada, “Kazanıp hem liderliği ele geçirmek hem de kaybetmeyen tek takım olmak hem de oynadığımız oyunu devam ettirmek istiyorduk. Maçın ilk yarısı geçen maçta oynadığımız oyunun bir benzeri oldu. Çok istekliydik, rakip sahada oynadık ve çok fazla pozisyona girdik. Rakibimize pozisyon vermedik. Üretkenlik anlamında geçen maçın çok üstündeydik. İkinci yarıda tempomuz biraz düştü. 3-0’lık skordan sonra rakibin bize baskı yapmamasıyla top bizde kaldı ama üretkenlik ilk yarının biraz altında kaldı” ifadelerini kullandı.

Buruk, takımının genel performansını değerlendirirken, “Ofansif bölgede bugün çok fazla seçeneğimiz yoktu. Yusuf Demir vardı, kulübede Gökdeniz ve Yalın vardı ama ana kadromuzdan hücuma sokabileceğimiz oyuncu çeşitliliği daha azdı. İkinci yarı skor bir dakikadan sonra daha iyi gidebilirdi. Oyuncularımın oynadıkları oyundan ve istekten çok memnunum. Fenerbahçe maçı öncesi bu maç kritik ve önemliydi. Bunu kazandık. Hedefimiz bütün maçlarımızı kazanmak. Bunu oyuncularımıza da söylüyorum. Haftaya da kazanmak için sahada olacağız” dedi.

Yunus Akgün’ün performansına da değinen Buruk, “Yunus’un maç oynaması gerekiyor. Daha önce az süre verdik ama geçen maçtaki isteğini ve dinamizmini çok beğendim. Kolay kolay top kaybetmeyen bir oyuncu. Bugün attığı gollerle üzerindeki yükü atmış oldu. Barış’ın geçen maç attığı gol büyük moral oldu. Bugün çok çalıştı, ikinci yarı belli bir dakikadan sonra yoruldular. Onları da değiştirmek zorunda kaldım. Barış ve Yunus’un performansından memnunum. Yunus’a güveniyoruz, inanıyoruz ve inşallah bu formunu daha yukarılara taşıyacak” şeklinde konuştu.

Derbi heyecanı hakkında ise Buruk, “Derbi heyecanını fikstür çekildiğinde yaşamaya başlıyorsunuz. Buradaki isteğimiz kavgasız, dövüşsüz ve futbol kalitesinin yüksek olduğu bir derbi olması. Futbolun konuşulduğu, hakem performansının konuşulmadığı bir derbi olmasını istiyoruz. İki takım da kazanmaya çıkacak. Biz orada önce 3-0 galip geldik, sonra 0-0 berabere kaldık. Oraya yine kazanmaya gideceğiz. Rakibin taraftarı önünde istekli ve arzulu olmasını bekliyoruz. Oyunumuzu oynamamız, sakin kalmamız ve provokasyonlara uymamamız gerekiyor. Oyun içinde kalıp kazanmaya odaklanacağız. İnşallah güzel bir karşılaşma olur” dedi.

Buruk, derbiye dair son olarak, “Benim dönemimde hep son haftalarda oynadık. Bu sene erken bir derbi oynuyoruz. İki takım da psikolojik olarak güçlü olmaya çalışacak. İki takım da bir şey kaybetmeyecek ama psikolojik üstünlüğü elde etmeye çalışacak. Kazanmak istiyoruz ve kazanmak için oynayacağız” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi