enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2144
EURO
37,2462
ALTIN
2.991,11
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
18°C
Adıyaman
18°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
17°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

Dışişleri Bakanlığından İsrail’e sert tepki: BM’ye saldırılar kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığından İsrail’e sert tepki: BM’ye saldırılar kabul edilemez
REKLAM ALANI
13.10.2024
0
A+
A-

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi.

D Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, UNIFIL’in bölgenin güvenliğine katkıda bulunmak amacıyla görevlendirildiği hatırlatılarak, İsrail’in savaşı bölgeye yayma amacı taşıdığı düşünüldüğünde bu gücün rolünün daha da önem kazandığı belirtildi.

Açıklamada, İsrail’in UNIFIL’e düzenli olarak saldırmasının, Netanyahu hükümetinin Lübnan’a yönelik bir işgal politikası izlediğinin ve her koşulda silah kullanmaya hazır olduğunun açık bir göstergesi olduğu ifade edildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin, UNIFIL’e yönelik bu saldırıları durdurmak için sorumluluk taşıdığı vurgulanarak, BM üyesi tüm devletlere İsrail’e karşı ortak bir duruş sergileme çağrısında bulunuldu. Ayrıca, İsrail’i silahlandıran ülkelere karşı da uluslararası toplumun kararlı adımlar atması gerektiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki istikrarın sağlanması ve daha fazla sivil kaybın önlenmesi için uluslararası toplumun derhal harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi