enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2388
EURO
37,2037
ALTIN
2.989,35
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
18°C
Adıyaman
18°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

Diyarbakır’da kayıp Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: Kamera kayıtları ortaya çıktı

Diyarbakır’da kayıp Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: Kamera kayıtları ortaya çıktı
REKLAM ALANI
14.10.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Edinilen bilgilere göre, cinayeti itiraf eden Nevzat Bahtiyar’ın, Narin Güran’ın cesedini kırmızı renkli bir araçla taşıdığı ve Eğertutmaz Deresi’nde gömdüğü anların güvenlik kamerasına yansıdığı tespit edildi. Bahtiyar’ın, küçük kızın cesedini amcası Salim Güran’dan aldığını ifade ettiği öğrenildi. Güvenlik kamerası kayıtları, zanlının cesedi araca yerleştirdikten sonra dereye doğru yola çıktığını ve cesedi gömdükten sonra baldızının evine giderek çay içtiğini ortaya koydu.

Cinayeti tek başına mı işledi?

Soruşturmada elde edilen görüntüler ve zanlının ifadesi, Bahtiyar’ın cinayeti tek başına işlediği yönünde güçlü kanıtlar sundu. Güvenlik kameralarında, zanlının cesedi yaklaşık 100 metre boyunca taşıdığı ve dere kenarına gömdüğü anlar kaydedildi. Ayrıca olay yerinde askeri bir üsse ait güvenlik kamerasının da kullanıldığı, ancak bazı bölümlerin güneş ışığı nedeniyle karardığı ve bu nedenle TÜBİTAK uzmanlarının görüntüleri analiz etmek üzere özel bir çalışma başlattığı belirtildi.

Soruşturma kapsamı genişletiliyor

Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma derinleştirilirken, Narin’in annesi, ağabeyi ve amcasının da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Son elde edilen delillerin, soruşturmanın seyrini değiştirebilecek önemde olduğu kaydedildi.

Kamuoyunun yakın takibinde

Narin Güran’ın ölümü, Türkiye genelinde büyük bir üzüntü ve öfke yaratırken, olayın aydınlatılması için yapılan çalışmalar kamuoyunun yakından takip ettiği bir gelişme olarak öne çıkıyor. Yetkililer, tüm detayların titizlikle incelendiğini ve soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü ifade etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi