enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2901
EURO
37,2359
ALTIN
2.987,09
BIST
8.947,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
18°C
Adıyaman
18°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

“Doğrulanmış İlan” uygulaması Ocak 2025’te zorunlu hale geliyor

“Doğrulanmış İlan” uygulaması Ocak 2025’te zorunlu hale geliyor
REKLAM ALANI
13.10.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Selçuklu Kongre Merkezi’nde MÜSİAD tarafından düzenlenen “Türkiye Yüzyılı’nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu” toplantısında konuşan Gürcan, yeni uygulamanın konut satışlarında hibrit olarak başladığını ve yılbaşında tamamen zorunlu olacağını belirtti. Gürcan, “Yeni sistemle birlikte yalnızca kimlik ve yetki belgesi onaylı kişiler ilan verebilecek, böylece sahte ilanlar engellenecek” dedi.

e-Devlet üzerinden doğrulama ve ilan verme kolaylığı

Konut satışları için e-Devlet üzerinden konut seçimi ve yetkili emlakçı belirleme süreçlerinin devrede olduğunu aktaran Gürcan, aynı sistemin otomobil satışlarında da uygulanacağını söyledi. Otomobil ilanı vermek isteyenler, e-Devlet üzerinden araçlarını seçip ilan detaylarını girecek ve yetkili satıcı bilgilerini ekleyerek ilanlarını oluşturabilecekler.

Sektörde güven ve adil rekabet hedefi

Gürcan, yeni uygulamanın emlak ve otomotiv sektörlerinde adil ve rekabetçi bir piyasa oluşturmayı amaçladığını ifade etti. “Bu düzenleme, haksız rekabeti önleyerek sektörde güveni artıracak ve piyasayı sahte ilanlardan arındıracak,” diye ekledi.

Yeni sistemin hem bireysel tüketiciler hem de sektör profesyonelleri için önemli bir adım olduğunu belirten Gürcan, uygulamanın yürürlüğe girmesiyle birlikte ilanların daha güvenilir hale geleceğini vurguladı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi