enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0783
EURO
38,0674
ALTIN
2.833,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Dünya’da İlk Şanlıurfa’da gerçekleşecek

Dünya’da İlk Şanlıurfa’da gerçekleşecek
REKLAM ALANI
27.08.2024
0
A+
A-

Türkiye, 4-8 Kasım tarihlerinde dünyada ilk kez düzenlenecek olan Dünya Neolitik Kongresi’ne ev sahipliği yapacak….

featured






Dünyanın İlk Neolitik Kongresi Şanlıurfa’da gerçekleşecek

MiahaberBHA

Şanlıurfa’da 12 bin yıllık geçmişiyle “tarihin sıfır noktası” olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göbeklitepe ve Taş Tepeler projesi, dünya tarihine yeniden ışık tutulacak. 4-8 Kasım tarihlerinde dünyada ilk kez düzenlenecek olan Dünya Neolitik Kongresi, Şanlıurfa’da yapılacak.

“ÇALIŞMALARIN GELECEĞİNİ BİRLİKTE ŞEKİLLENDİRECEĞİZ”

Konuyla ilgili  Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Dünyanın İlk Neolitik Kongresi Şanlıurfa’da gerçekleşecek. 4-8 Kasım tarihlerinde Türkiye olarak, dünyada ilk kez düzenlenecek olan Dünya Neolitik Kongresi’ne ev sahipliği yapacağız. Dünyanın en çok arkeolojik çalışma yürüten ülkesi olarak, Göbeklitepe ile başlayan Taş Tepeler Projesi ile tarihe ışık tutan kazılarımız, koruma çalışmaları ve bilimsel yayınlarımızla dünya arkeolojisinin önde gelen paydaşlarından biri haline geldik. 64 ülkeden binden fazla katılımcıyla Şanlıurfa’da gerçekleşecek bu önemli etkinlikte, Türk ve yabancı bilim insanlarıyla Neolitik çalışmaların geleceğini birlikte şekillendireceğiz” denildi.

Dünya’da İlk Şanlıurfa’da gerçekleşecek


REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi