enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2310
EURO
37,0570
ALTIN
2.995,44
BIST
8.654,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
18°C
Adıyaman
18°C
Parçalı Bulutlu
Salı Açık
20°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
Perşembe Çok Bulutlu
22°C
Cuma Çok Bulutlu
21°C

Ekrem İmamoğlu’ndan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması: Günü geldiğinde milletimiz karar verecek

Ekrem İmamoğlu’ndan cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması: Günü geldiğinde milletimiz karar verecek
REKLAM ALANI
21.10.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu, toplantıda İstanbul’daki ve Türkiye Belediyeler Birliği’ndeki faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgiler sundu. Bununla birlikte, ülke gündemine dair yaptığı açıklamalar da dikkat çekti.

İmamoğlu, “Bugün itibariyle bu seçimi kazanacak bir iktidar yok” diyerek muhalefetin bu kritik dönemi iyi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Seçimlerde başarısızlık durumunda sorumluluğun tamamen muhalefetin üzerinde olacağını belirtti ve “Bu seçimi kaybedersek, eksikliklerimizle, hatalarımızla, uyuşmazlıklarımızla biz kaybederiz” ifadelerini kullandı. Muhalefetin güçlü bir stratejiyle halkı ikna etmesi gerektiğini savunan İmamoğlu, ortak akıl ve dayanışma konularının önemine değindi.

“Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesi söz konusu olamaz”

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu’nun, Anayasa’nın ilk dört maddesinin değişebileceği yönündeki ifadelerine de tepki gösterdi. İmamoğlu, “Sayın Kaboğlu kötü bir başlangıç yaptı, şahsı adına üzüldüm. Anayasa’nın ilk dört maddesi güçlü bir biçimde tariflenmiştir ve bu maddelerin değiştirilmesi söz konusu olamaz” dedi.

Ahmak davası: “Yargıçlara güvenmek istiyorum”

Ayrıca, kendisi hakkında açılan “ahmak” davasıyla ilgili önemli açıklamalar yapan İmamoğlu, ilk mahkeme sürecinin adil olmadığını dile getirdi. İstinaf sürecine dair umudunu koruduğunu belirten İmamoğlu, “Ben yargıçlara güvenmek istiyorum” ifadesini kullandı. Hakimin görev yerinin değiştirilmesinin siyaseten problemli olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu davanın adil bir şekilde sonuçlanmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi