enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2271
EURO
37,2249
ALTIN
2.994,53
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
18°C
Adıyaman
18°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
17°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Açık
20°C

Emeklilik sistemi değişiyor

Emeklilik sistemi değişiyor
REKLAM ALANI
07.10.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, mevcut emeklilik sisteminde reform yapılması gerektiğini ifade etti. Bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalarda, emeklilik sisteminin güncellenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Daha adil, daha dengeli ve sürdürülebilir bir emeklilik sistemi inşa etmemiz lazım” dedi.

Emeklilik sistemini değerlendirirken dünya örneklerinin göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çeken Güler, özellikle Avrupa’daki emeklilik yaşlarına vurgu yaptı. Gelişmiş ülkelerdeki uygulamalara atıfta bulunarak, emeklilikle ilgili üç ana faktörü belirtti: “Ödediğiniz prim miktarı, ödediğiniz süre ve yaş.”

Daha sürdürülebilir bir emeklilik sisteminin gerekliliğini vurgulayan Güler, şöyle devam etti:

“Dünya ortalamasına baktığımızda 3 ila 4 çalışana karşılık bir emekli vardır. Ama şu an ülkemizde 2 çalışana 1 emekli olduğunu görüyoruz. Bizim daha adil, daha dengeli ve sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini inşa etmemiz lazım.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi