BİROL GÜNGÖRDÜ / ÇANAKKALE – BHA
EntreAction Erasmus+ AB Projesi Yayılım – Tanıtım Toplantısı Bulgaristan Veliko Tarnovo’da gerçekleştirildi.
EntreAction – Girişimcilik Eğitiminde Yenilikçi Bir Vaka-Video-Hikaye Yaklaşımı projesi kapsamında düzenlenen Yayılım ve Çarpan etkinliği Toplantısı 08-10 Nisan 2025 tarihlerinde Bulgaristan, St. Cyril ve St. Methodius Veliko Tarnovo Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
08-10 Nisan 2025 tarihleri arasında Bulgaristan, Veliko Tarnovo St. Kiril ve St. Metodi Üniversitesi’nde (VTU) Girişimcilik Eğitiminde Yenilikçi Bir Vaka-Video Hikayesi Yaklaşımı: EntreAction projesi (N: 2022-1-BG01-KA220-HED-000086899) kapsamında uluslararası proje toplantısı ve yaygınlaştırma etkinliği düzenlendi.
Türkiye’den Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bulgaristan’dan Veliko Tarnovo St. Cyril ve St. Methodius Üniversitesi, Polonya’dan Szczecin Denizcilik Akademisi, Finlandiya’dan Tampere Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Almanya’dan Leipzig Üniversitesi, Portekiz’den Aveiro Üniversitesi, Polonya’dan Science4People proje şirketi ve Bosna Hersek’den Sarayevo Uluslararası Burch Üniversitesi’nden proje ortaklarının temsilcileri etkinliğe katıldı.
Etkinlikte Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini, Projenin Ülke Koordinatörü Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi- Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Boz, proje üyeleri İletişim Fakültesi Öğretim Elemanları Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Doğru ve Öğr. Gör. Gökhan Akça temsil etti.
Toplantıların ilk günü, katılımcılara bugüne kadar yapılan çalışmaların uygulaması gösterildi. Proje sonuçlarının raporlanması sırasında ortaya çıkan yeni gelişmeler görüşülerek, proje sonuna kadar yapılacaklar belirlendi.
İkinci gün, EntreAction Eylemde (Eğitim Videoları Eğitimi) Çalıştayı kapsamında tüm ortaklar EntreAction projesinin kazanımlarını birlikte sergiledi. Toplantı, S4P tarafından videolarla hazırlanan ve sunulan bir dersle başladı. Ardından MUS tarafından hazırlık süreci olarak koordine edilen bir metodolojik rehberin sunumu yapıldı.
TAMK ve ÇOMÜ‘den medya uzmanları katılımcılara ön yapım, yapım ve yapım sonrası aşamalara odaklanarak eğitim videoları hazırlama konusunda birçok yararlı ipucu sundu.
Çalıştay, Aveiro ve Leipzig üniversitelerinin ekipleri tarafından geliştirilen bir anket aracılığıyla katılımcılardan gelen geri bildirimlerle sona erdi.
Toplantıların üçüncü gününde, ana vurgu MELES girişimlerinin geleceği ve EntreAction proje fikrinin gelecekte de devam ettirilmesi üzerine bir tartışma oturumunun düzenlenmesiydi.
Oturumun konukları, VTU İleri Bilimsel Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Maria Ilcheva, öğrenciler, Çanakkale 2024 yaz okuluna katılanlar ve bir etkinliğin kapsamını konusunda uygulamalı bir ders veren Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünden öğrencilerdi. Tüm katılımcılar fikirlerini ifade ederek, önerilerde bulunarak ve fırsatları tartışarak toplantıya katkı sundu.
Etkinlik, sertifika töreniyle ve ikramlarla sona erdi.