enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,9329
EURO
37,3189
ALTIN
3.280,42
BIST
9.807,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
9°C
Adıyaman
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Kar Yağışlı
6°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
5°C
Cuma Kar Yağışlı
6°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
8°C

Erdoğan: İŞKUR Gençlik Programını başlatıyoruz – Birlik Haber Ajansı

Erdoğan: İŞKUR Gençlik Programını başlatıyoruz – Birlik Haber Ajansı
REKLAM ALANI
04.02.2025
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ulusal İstihdam Stratejisi Tanıtım ve İŞKUR Gençlik Programı’nın Başlatılması Toplantısı’na katıldı. Toplantıda, istihdam alanındaki gelişmeleri değerlendiren ve yeni projeler hakkında bilgi veren Erdoğan, programın hazırlanmasında emeği geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve ekibini tebrik etti.

Konuşmasında, güçlü bir Türkiye için çalışma azminin önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güçlü devletler güçlü milletlerle, güçlü milletler de bilgi, emek ve hikmet sahibi kişilerle var olur. Emek olmadan yemek olmaz” diyerek emeğin ve çabanın Türk milletinin temel değerlerinden biri olduğunu vurguladı. Erdoğan, ayrıca Mehmet Akif Ersoy’un “Çalış, çalış ki, beka sa’y olursa hak edilir” sözlerini anımsatarak, geleceği hak etmek için bugünün hakkını vermenin önemine işaret etti.

Erdoğan, Türkiye’nin büyüme hedefleri doğrultusunda ekonomiyi, üretimi, istihdamı ve ihracatı artırmak için önemli adımlar attıklarını belirtti. Şunları söyledi: “İşçisinden memuruna, çiftçisinden esnafına, mühendisinden özel sektör çalışanına kadar herkesin güvende ve emniyette hissedeceği, müreffeh bir Türkiye bizim öncelikli gündemimiz oldu.” Ayrıca, üretim ve istihdamı, ekonomi ve maliye politikalarının merkezine yerleştirerek, büyüme ve kalkınma sürecinin sürdürülebilir hale getirildiğini kaydetti.

İşsizlik oranı yüzde 8,6’ya geriledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş gücü piyasasındaki gelişmeleri de paylaştı. Son bir yıl içinde 2023 Kasım’ında iş gücünün 925 bin artışla 35 milyon 820 bin kişiye ulaştığını belirten Erdoğan, istihdam sayısının 986 bin arttığını ve işsizlik oranının yüzde 8,6’ya gerilediğini açıkladı. Kadın iş gücüne katılımın da arttığını vurgulayan Erdoğan, kadın iş gücüne katılma oranının 1,1 puan, kadın istihdam oranının ise 1 puan yükseldiğini belirtti.

İŞKUR Gençlik Programı başladı

Erdoğan, gençlerin istihdamına yönelik yeni bir müjde de verdi. Üniversite öğrencilerine yönelik başlatılan İŞKUR Gençlik Programı ile gençlerin üniversite eğitimi sırasında iş hayatına yönelik deneyim kazanmalarının sağlanacağı bilgisini paylaştı. Program, üniversitelerde haftalık azami 3 gün katılım modeliyle uygulanacak ve hane geliri asgari ücretin 3 katının altında olan öğrencilere ödeme yapılacak. Programın ilk yılında 200 bin, önümüzdeki 4 yıl boyunca ise toplam 1 milyon üniversiteli gencin faydalanması hedefleniyor. Katılımcılara eğitim ve iş deneyimi kazandırılacak ve kısa vadeli sigorta primleri devlet tarafından karşılanacak.

Küresel ekonomik dönüşüm ve Türkiye’nin stratejisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel ekonominin değişen dinamiklerine de dikkat çekerek, ticaret savaşları ve jeopolitik mücadelelerin arttığı bir dönemde Türkiye’nin fırsatları ve riskleri dikkatlice hesaplayarak adımlar attığını belirtti. “Hem riskleri hem fırsatları titiz bir şekilde hesaplıyor, adımlarımızı buna göre atıyoruz” diyen Erdoğan, iş gücü piyasalarından ekonomi ve ticaretteki yol haritasına kadar her alanda stratejik adımlar attıklarını söyledi.

Toplantı, Türkiye’nin iş gücü piyasasındaki gelişmeleri ve gençlerin istihdamına yönelik atılan yeni adımlarla ilgili önemli bir dönemeç olarak kaydedildi. Erdoğan, her alanda büyümeyi sürdürülebilir kılacak çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi