enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0708
EURO
38,0689
ALTIN
2.834,44
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Eski AK Parti Milletvekilinden Engin Polat tahliyesine tepki: Yargıya güven sarsıldı

Eski AK Parti Milletvekilinden Engin Polat tahliyesine tepki: Yargıya güven sarsıldı
REKLAM ALANI
06.09.2024
0
A+
A-

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Dilan Polat’ın ardından eşi Engin Polat’ın tahliye edilmesine sert tepki gösterdi. Tayyar, toplumun bu karardan rahatsız olduğunu belirterek, yargıya olan güvenin bir kez daha sarsıldığını ifade etti.

“TOPLUM VİCDANI RAHATSIZ”

Tayyar, kara para aklama suçlamasıyla yargılanan Engin Polat’ın 9 ay sonra serbest bırakılmasını eleştirerek, bu kararın kamuoyunda büyük bir paradoks yarattığını söyledi. “40 yıldan fazla hapis cezası gerektiren suçlamalarla yargılanan birinin tahliyesi, toplum vicdanını rahatsız etmiştir.” diyen Tayyar, kararın gerekçelerinin mutlaka halka izah edilmesi gerektiğini vurguladı.

Tayyar, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Eğer her şey yalansa, Polat çiftinden çıkıp özür dileyin. Ama değilse, karar sürecindeki mübaşirden savcıya, hakime kadar herkesin ve hatta yedi sülalesinin mal varlığı ve para trafiği araştırılmalı. Yolsuzluk varsa, burunlarından fitil fitil getirin ki ibret olsun.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi