enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2076
EURO
37,1652
ALTIN
2.989,22
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
18°C
Adıyaman
18°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

Fethiye Akran Akademi’den disleksi farkındalık haftası etkinliği

Fethiye Akran Akademi’den disleksi farkındalık haftası etkinliği
REKLAM ALANI
10.10.2024
0
A+
A-

CEMAL SÜZEROĞLU/ MUĞLA-BHA

Salih Dündar, 2002 yılından bu yana devlet memurluğunun ardından özel sektörde de çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, disleksiye dikkat çekti. Dündar, 01-08 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Disleksi Farkındalık Haftası çerçevesinde öğrencileriyle bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Etkinliğe, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri de katılarak, disleksi ile yaşayan öğrencilerle buluştu. Dündar, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Disleksinin bir hastalık değil, yalnızca farklı bir öğrenme şekli olduğunu, uygun tekniklerle çözümler bulunabileceğini vurgulamak istedik. Öğrencilerimizle bu farkındalık etkinliğini düzenleyerek, onların öğrenme farklılıklarına dikkat çekmek ve kaynaşmalarını sağlamak amaçlandı.”

Etkinlik kapsamında, satranç ve futbol turnuvaları düzenlendi. Turnuvaların ardından kazanan takıma kupa verildi. Ayrıca, öğrencilerin katılımıyla keyifli bir çuval yarışı da yapıldı. Etkinlik boyunca öğrencilerin büyük bir keyif aldıkları gözlemlendi.

Dündar, sözlerini şöyle tamamladı: “Disleksi bir engel değil, öğrenme farklılığıdır. Her öğrenci öğrenebilir, yeter ki doğru teknikler uygulansın. Bu sebeple, eğitimlerimize özel yöntemlerle devam edeceğiz.”

Katılımcılar, organizasyon için teşekkürlerini ilettiler.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi