enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5167
EURO
36,1521
ALTIN
3.003,45
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
5°C
Adıyaman
5°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
6°C
Salı Hafif Yağmurlu
7°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
9°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
10°C

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan “e-devlet ücretli mi?” açıklaması

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan “e-devlet ücretli mi?” açıklaması
REKLAM ALANI
19.08.2024
0
A+
A-

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), mükellefler ve mali müşavirlerin elektronik ortamda gerçekleştirdikleri vergi işlemleri için herhangi bir ücret alınmayacağını duyurdu. Son günlerde sosyal medyada ve bazı basın organlarında, Dijital Vergi Dairesi ve e-Devlet üzerinden yapılan işlemler için ücret talep edileceğine dair iddialar yayımlanmıştı. Bu iddiaların tamamen asılsız olduğu GİB tarafından yapılan açıklamada netleşti.

GİB açıklamasında, mükelleflerin ve mali müşavirlerin Dijital Vergi Dairesi, İnternet Vergi Dairesi ve Elektronik Beyanname Uygulaması gibi platformlar üzerinden gerçekleştirdiği sorgulama, doğrulama ve diğer işlemlerden ücret alınmayacağını belirtti. Bu tür işlemler, mükellefler ve mali müşavirler için ücretsiz olarak sunulmaya devam edilecek.

Açıklamada, yalnızca üçüncü kişilerle bilgi paylaşımında bulunulması durumunda belirli bir katılma payı alınabileceği vurgulandı. Bu düzenleme, genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri dışındaki kuruluşlar ile yapılacak bilgi paylaşımlarını kapsıyor. Ancak, gerçek kişilerle yapılan veri paylaşımlarında böyle bir ücretlendirme söz konusu değil.

GİB’in açıklamasına göre, bu düzenlemenin amacı, bankalar, finans kuruluşları ve diğer özel sektör kurumlarıyla yapılan elektronik bilgi paylaşımlarında, bu kurumların talebi doğrultusunda katılma payı alınmasını sağlamak. Mükelleflerin kendileri için veya hizmet verdikleri mükellefler için gerçekleştirdikleri işlemler ise eskisi gibi ücretsiz olarak sunulacak.

Sonuç olarak, mükellefler ve mali müşavirler, Dijital Vergi Dairesi ve diğer GİB elektronik uygulamalarından yararlanmaya devam edebilirken, bazı üçüncü taraf kurumlar için bilgi paylaşımında katılma payı uygulanacak. Bu düzenleme hakkında yapılan yanlış bilgilendirmeler, GİB tarafından açıklığa kavuşturulmuş oldu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi