enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9864
EURO
37,8731
ALTIN
2.820,85
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
29°C
Adıyaman
29°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
28°C

Genç nesillerin doğa ile bütünleşme yolculuğu

Genç nesillerin doğa ile bütünleşme yolculuğu
REKLAM ALANI
30.05.2024
0
A+
A-

Eco Detectives Projesi: Genç nesillerin doğa ile bütünleşme yolculuğu

İsmail Karakaş/Ankara-BHA

5 Haziran Çevre Günü yaklaşırken, çevre için önemli bir adım atan uluslararası bir eTwinning projesiyle gençler doğayla buluştu.

Ankara Gölbaşı Uluslararasi Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde  Merve Öz danışmanlığında yürütülen Eco Detectives Projesi Türkiye(10), Romanya (5), Gürcistan(4), Italya(2) ortakları ile çalışmalarını tamamlamak üzere Eco Detectıves Projesi ile öğrenciler ağaç türlerini, iklimine uygun ağaçlandırmayı, kompost yapımını, su kaynaklarının tasarruflu kullanımını, atıkları değerlendirmeyi, doğada yaşayan canlılarla ilgili bilgileri öğrendi. Bu proje ile öğrenciler proje ortakları ile iş birliği içinde çalışmayı öğrenirken birlikte aktivite yapmanın zevkini tattı, yabancı dil becerilerini geliştirdi, çevre ile ilgili kurumları tanıdı, Web2 araçlarını kullandı. Eco Detectives Projesi öğrencilerin doğa ile bütünleşmesini sağlayarak çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmede önemli bir meşaleyi taşıdı.

Danışman öğretmen Merve Öz proje ile ilgili şunları söyledi:“Bu proje ile asıl amacımız çocuklarımızın doğa ile bütünleşmesiydi. Çünkü gelişen teknoloji ile hepimiz doğadan uzaklaştık. Doğa ile insan bağının güçlenmesinin önemini gelecek nesle aktarmamız gerekiyordu. Projemizde iklimine uygun ağaçlandırma yapmanın o bölgeye sağladığı yararları uzmanlar aracılığıyla öğrendik. Çevre ile ilgili kurumları ziyaret ettik. Ben hayatımda ilk kez kompost yaptım. Doğadan geleni doğaya verdiğimizde bize muhteşem bir dönüş sağlıyormuş. Yaptığımız doğal gübre ile toprak daha kolay sürülecek,  bitkilerin kurak dönemde su ihtiyacı azalacak ve daha fazla verim elde edeceğiz.  Geri dönüşüm ile pek çok sanatsal  ürün yaptık. Plastik kullanımını azaltmak için bez torbaları çevre temasıyla boyadık ve çevremize hediye ettik. Baktıkça projemizi ve görevlerimizi hatırlatan bir erik ağacı diktik. Doğada yaşayan canlıları yakından tanıdık. Çevrenin önemini anlatan hikayeler yazdık ve yaptıklarımızı detaylı anlatan bir e dergi çıkardık. Artan küresel ısınmayı ve iklim  değişikliklerini en aza indirmek için bugünden gençlerimizi bilgilendirmemiz gerekiyor. Bu sebeple bu projede elde edilen sonuçlar çok önemli. Türkiye’nin dört bir yanından ve diğer ülkelerden ortaklarımızla, kalabalık bir öğrenci grubuyla yaptık tüm bunları. Öğrencilerimizin arasında özel öğrencilerimiz de vardı. İnsanı insana, insanı da doğaya bağlayan bu projede olmak çok güzeldi.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi