enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Çok Bulutlu
6°C
Adıyaman
6°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
6°C
Salı Az Bulutlu
9°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
10°C
Perşembe Açık
11°C

Göçmen Çocuklara Karşı Ön Yargıları Yıkmak

Göçmen Çocuklara Karşı Ön Yargıları Yıkmak
REKLAM ALANI
13.11.2023
0
A+
A-

Sosyal Hizmet Uzmanı Tan “Amacım Göçmen Çocuklara Karşı Ön Yargıları Yıkmak”

Birleşmiş Milletler tarafından fonlanan projelerde uzun yıllar uyum uzmanı olarak çalışan Sosyal Hizmet uzmanın Özge Tan, göçmen çocukların yaşadığı zorluk ve sıkıntıları kaleme alarak çocuk kitabı çıkardı.

 

Elazığ’da yaşayan Sosyal Hizmet uzmanı Özge Tan, göç olaylarında küçük çocukların yaşadığı zorluk ve sıkıntılar üstüne bir kitap yazmayı planladı. Göç eden çocukların yaşadığı zorlukları kaleme alan Tan, ‘Fırtınanın Kalbine Bakmak’ adlı kitabı yazarak baskısını gerçekleştirdi. Ana temasının göç çocukları olduğu kitapta, göçmen çocuklara ve farklı özelliklere sahip tüm çocuklara yönelik ön yargıları yıkmak, empati kurmayı sağlamak, farklı kültürleri anlamaya teşvik etmek ve birlikte daha güçlü bir toplum oluşturmanın önemi vurgulandı.

 

“Amacım Göçmen Çocuklara Karşı Ön Yargıları Yıkmak”

Çalışmasını yaptığı kitabının amacının göçmen çocuklara ve farklı özelliklere sahip tüm çocuklara yönelik ön yargıları yıkmak olduğunu belirten Özge Tan, “Fırtınanın Kalbine Bakmak adlı Kitabımın ilham kaynağı uzun yıllar Birleşmiş Milletlerin fonladığı projelerde uyum uzmanı pozisyonunda göçmen çocuklarla çalışmış olmam. Bu deneyimlerim, farklı kültürlerden gelen çocukların güçlü ve dirençli yanlarını keşfetmeme olanak tanıdı. Göçmen çocukların yaşadığı zorlukları ve dayanıklılıklarını anlatmaya çalıştığım sıcak bir hikaye. Temelde göç ettikleri yerde nasıl tutunabileceklerini keşfederken karşılaştıkları engelleri ele alıyor. Ayrımcılıkla mücadelede dayanışmanın önemine vurgu yaparak farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Dikkat çekmem gereken önemli bir nokta var. Ele aldığım tema göçmen çocukların deneyimlerini dolaylı bir şekilde işliyor. Tercihimi bu yönde şekillendirmemin bazı sebepleri var. Göçmenlik deneyimleri, savaş vs çok hassas bir konu. Bu konuları direk anlatmak çocukların travmalarını tetikleyebilir. Bu yüzden doğrudan anlatmak yerine minik bir tohum aracılığıyla bu duyguları iletmek istedim. Böylece çocuklar farklılıkları anlamak ve kabul etmek konusunda daha genel bir bakış açısı kazanabilirler. Amacım bu kitap aracılığıyla göçmen çocuklara ve farklı özelliklere sahip tüm çocuklara yönelik ön yargıları yıkmak, empati kurmayı sağlamak, farklı kültürleri anlamaya teşvik etmek ve birlikte daha güçlü bir toplum oluşturmanın önemini vurgulamak” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi