enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9816
EURO
38,0004
ALTIN
2.834,08
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Çok Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Gümüşhane’de Boz Ayı Su Ürünleri Tesisine Akın Ediyor: 20-30 Kilogram Balık Yiyor

Gümüşhane’de Boz Ayı Su Ürünleri Tesisine Akın Ediyor: 20-30 Kilogram Balık Yiyor
REKLAM ALANI
06.08.2024
0
A+
A-

Gümüşhane’de Boz Ayı Su Ürünleri Tesisine Akın Ediyor: 20-30 kilogram balık yiyor

İşletme sorumlusu Erhan Akdoğan, “Ayı, ortalama 60 metre yüzerek geliyor ve 20-30 kilogram balık yiyor” dedi.

Kirazlık mevkisinde bulunan Su Ürünleri Tesisi’ne düzenli olarak özellikle akşam saatlerinde gelen boz ayı, yeterince balık yedikten sonra tesisten ayrılıyor. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ayının ağları yırtıp balıkları yediği, ardından tesisten uzaklaştığı görülüyor.

Ayının genellikle karşı yamaçtan yüzerek geldiğini belirten Akdoğan, “Belirli aralıklarla özellikle akşamları teknelere ve kafeslere zarar veriyorlar. Ağlarımızı yırtıp, teknelerin üzerine çıkarak yemleri parçalıyor ve balıkları yiyorlar. Bu durum bizim için ciddi sorunlara yol açıyor. Ortalama 60 metre yüzerek geliyor” dedi.

Ayının haftada en az 3-4 kez rutin olarak geldiğini ifade eden Akdoğan, “Kafes içindeki balıkların ne kadar azaldığını şu an göremiyoruz, ancak her ziyaretinde ortalama 20-30 balık yediğini ve yemlere zarar verdiğini tahmin ediyoruz. Balıklarımız arasında 300 gramlık olanlar da var, 1 kiloluk olanlar da. Bu nedenle ayı, ortalama 20-30 kilogram balık yiyor. Ayılara zarar vermemek için kamera sistemleri kurduk. Bu sistemler ışıklı ve sesli uyarılar yaparak hareket algıladığında ayıları ürkütmeye çalışıyor. Bu sistemin bir nebze de olsa etkili olduğunu gördük” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi