enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5341
EURO
36,1786
ALTIN
2.964,92
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Çok Bulutlu
15°C
Adıyaman
15°C
Çok Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Yağmurlu
10°C
Pazar Çok Bulutlu
5°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
7°C

Güneş fırtınası elektornik araçları bozabilir!

Güneş fırtınası elektornik araçları bozabilir!
REKLAM ALANI
25.03.2024
0
A+
A-

Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA), geçtiğimiz günlerde meydana gelen jeomanyetik güneş fırtınasının elekrtonik aletlerde bozlulmalara yola açabileceğine ve gelen yüklü parçacıkların atmosferle etkileşime girmesi sonucu manyetik fırtınaları oluşturabileceğini açıkladı.

featured

Güneş fırtınası elektornik araçları bozabilir!

Amerika Birleik Devletleri’ne bağlı faaliyet gösteren Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi, (NOAA) geçtiğimiz günlerde Güneş’te meydana gelen son yılların en güçlü jeomanyetik fırtınası hakkında bir açıklama yayınladı.

NOAA’nun açıklamasında patlamanın bir kaç gün öncesi Dünya’nın 20 katı büyüklüğü kadar bir alanda meydana geldiği belirtildi.  Dünya’ya doğru devasa bir parçacık akışının gerçekleştiği patlamada en ağır etkilenen bölgenin Kuzey Amerika olacağı ve fırtına sebebiyle Türkiye dahil pek çok ülkede kutup ışıklarının gökyüzünde belirebileceği belirtildi.

Güneş Fırtınası Nedir?

Güneş fırtınası, güneşin yüzeyinde meydana gelen ani patlamalar veya parlamalardır. Bu patlamalar, güneşin manyetik alanındaki değişikliklerle ilişkilidir. Güneş fırtınaları genellikle güneş lekeleri denilen koyu bölgelerde meydana gelir. Bu olaylar, güneşten uzaya büyük miktarda enerji ve yüklü parçacıkların fırlatılmasına neden olur. Dünya’ya ulaşan bu yüklü parçacıklar, manyetik alanımızı etkileyerek kutup ışıklarına yol açabilir veya iletişim sistemlerine ve uydu çalışmalarına zarar verebilir.

Güneş fırtınası elektornik araçları bozabilir!

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi