enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1801
EURO
38,1352
ALTIN
2.931,97
BIST
9.829,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
33°C
Adıyaman
33°C
Açık
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Hakan Fidan, BM Arabuluculuk Dostlar Grubu toplantısında konuştu

Hakan Fidan, BM Arabuluculuk Dostlar Grubu toplantısında konuştu
REKLAM ALANI
26.09.2024
0
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ve Finlandiya’nın eş başkanlık ettiği Birleşmiş Milletler (BM) Arabuluculuk Dostlar Grubu’nun 14. Bakanlar Toplantısı’na katıldı. Toplantı, New York’taki Türkevi’nde gerçekleştirildi. Fidan, burada yaptığı konuşmada, arabuluculuğun önemi ve ihtiyaç duyulan bölgelerin belirlenmesi gibi temel meseleler üzerine odaklanıldığını ifade etti.

Toplantıda, özellikle ihtilafların nasıl yönetileceği, arabuluculuğa yönelik kaynakların artırılması ve devam eden çatışmaların birbiriyle olan bağlantılı doğası üzerinde duruldu. Fidan, küresel çatışmaların arttığı bir dönemde Türkiye’nin arabuluculuk konusundaki vizyonunu ve faaliyetlerini katılımcılarla paylaştı.

Güncel sorunlar arasında yer alan Ukrayna’daki savaş ve Gazze ile Orta Doğu’daki gerginliklere de dikkat çeken Fidan, bu bölgelerde barışın sağlanması ve arabuluculuk faaliyetlerinin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Her bir çatışmanın kendine özgü dinamikleri bulunduğunu belirten Bakan, bu duruma kayıtsız kalmanın bir seçenek olmadığını ifade etti.

Fidan, uluslararası hukuka uyulmasının ve uluslararası toplumun sorumluluk almasının barışın tesisinde kritik bir rol oynadığını belirterek, toplantının arabuluculuk alanında atılacak adımlar için önemli bir zemin oluşturduğunu kaydetti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi