enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2271
EURO
37,2249
ALTIN
2.994,53
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
18°C
Adıyaman
18°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
17°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı ve Siyasi Büro üyeleriyle görüştü

Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı ve Siyasi Büro üyeleriyle görüştü
REKLAM ALANI
19.10.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Filistinlilere yönelik soykırım politikalarını ve İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın eylemlerini kınayarak, uluslararası toplumun bu zulme karşı harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Soykırımcı Netanyahu ve hükümetinin eli kanlı mensubu Yisrael Katz’ın masum Filistinlilere yönelik eylemlerinden örnekler sunulmuştur. Bu soykırımın sorumlularının hak ettikleri cezaları almaları için çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş İsmail ve Hamas Siyasi Büro üyeleriyle bir görüşme gerçekleştirdiği açıklandı. Görüşmede, özellikle Gazze’nin kuzeyindeki insani durum ve bölgedeki insani felaket ele alındı. Bakan, Türkiye’nin uluslararası toplumu harekete geçirmek için diplomasinin tüm imkanlarını kullanacağını belirtti.

Toplantıda ayrıca, rehine ve esir değişimini mümkün kılacak bir ateşkes anlaşmasına yönelik müzakerelerin son durumu da değerlendirildi. Filistinliler arası uzlaşı süreci üzerine de konuşulan görüşmede, Bakan, Kahire’de Mısır’ın ev sahipliğinde yapılan son toplantıya ilişkin memnuniyetini dile getirdi. Bakan, Hamas yetkililerine, Yahya Sinvar’ın şehadeti nedeniyle taziye mesajlarını iletti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi