enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0708
EURO
38,0689
ALTIN
2.834,44
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Halil İbrahim Yılmaz: Güvenli bir gelecek çocuklarla gelecek!

Halil İbrahim Yılmaz: Güvenli bir gelecek çocuklarla gelecek!
REKLAM ALANI
08.09.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, bugün cansız bedeni bulunan Narin Güran ile ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin 101. yılının idrak etmemize günler kalmışken çocuklarımız, kadınlarımız ve gençlerimizin yaşadığı sorunlar, ülkemizde ciddi politikalar geliştirilmesi ve önlemler alınmasını zorunlu kılmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

AKK Başkanı Yılmaz, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“İnsanlığın, çocuğa verebileceğinin en iyisini vermesi gerektiği için…” cümlesiyle başlayan, 20 Kasım 1959 tarihli Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesinde, ‘çocuğun mutlu bir çocukluk geçirmesi, kendisinin ve toplumun iyiliği için burada öne sürülen hak ve özgürlüklerden yararlanması amacıyla’ böyle bir bildirgenin ilan edildiği ifade edilmiştir.

Ne yazık ki ülkemizde derinleşen sosyokültürel ve sosyoekonomik krizin de etkisiyle çocuklar bu haklardan mahrum bırakılırken, ciddi sorunlar yaşandığı görülmektedir.

Artan çocuk ölümleri ve cinayetleri yanında artan çocuk yoksulluğu ve gıda yoksunluğu, çocuk emeği ve bedeninin her türlü istismarı, çocuk yaşta bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımındaki artış ve kız çocuklarının çocuk yaşta evlendirilmesi, kaygı veren boyutları çoktan aşmıştır.

Hele de bütün bunların yanında, çocuklar ölüyor ve öldürülüyor, kazalara, cinayetlere kurban gidiyorsa kaygı boyutlarının ötesine geçilmiştir!

Dünya’da çocuklara Bayram, kadınlara Cumhuriyet armağan eden, geleceği gençlere emanetleyen, bir Büyük Önderin ülkesinde çocuklar, kadınlar, gençler öldürülüyorsa, ülkenin geleceği yok ediliyor, ölüyor demektir.

Biliyoruz ki bütün kadınlar, gençler, çocuklar Narin’dir…

Hepimizin içini, yüreğini yakan, parçalayan henüz 8 yaşındaki Narin Güran’ın vahşice öldürülmesi hiçbir koşulda göz ardı edilemez, kabullenilemez, cezasız bırakılamaz!

Ankara Kent Konseyi olarak, hiçbir çocuğun ve bizlerin bunu hak etmediğini biliyoruz. Cumhuriyetimizin 101. yılının idrak etmemize günler kalmışken çocuklarımız, kadınlarımız ve gençlerimizin yaşadığı sorunlar, ülkemizde ciddi politikalar geliştirilmesi ve önlemler alınmasını zorunlu kılmaktadır.

Bu sebeple ülkemizin yarınlarını düşünerek; çocuklarımızın üstün yararının aramızdaki tüm farklılıkların ötesinde ve üstünde olduğunun bilinciyle herkesi, başta merkezi ve yerel yönetimler olmak üzere devlet kurumlarımızı, kamu kurumu niteliğinde meslek kurumlarını ve sivil toplum örgütleriyle tüm Kent Konseylerini, Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesinde belirtilen hakların tam ve eksiksiz sağlanması için gerekli tüm önlemleri alarak uygulama konusunda gerekli girişimlerde bulunmaya, iş birliği ve dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz.

Çocukların, kadınların ve gençlerin öldürülmediği bir dünya özlemiyle…”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi