İpekyolu Kalkınma Ajansı Ekim ayı toplantısı Kilis Valisi Süleyman Tapsız Başkanlığında toplanarak, ajansın 2016 yılında projelere 5 Milyon 250 Bin TL destek sağlayacağı ifade edildi.
Kilis Valisi Süleyman Tapsız Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan katıldı.
Gerçekleşen toplantıda, İpekyolu Kalkınma Ajansının 2015 yılı Mali Destek Programı kapsamında 10 Milyon 250 Bin TL destek sağladığını vurgulayan İKA Başkan Vekili ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız, “Ajansın 2016 yılında 5 Milyon 250 Bin TL destek sağlayacağını söyledi.
Ajansın 2016 yılında 2 başlıkta çağrıya çıkacağını kaydeden Vali Tapsız, “desteğin Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve GAP Bölgesinde faaliyet gösteren İpekyolu, Karacadağ ve Dicle Kalkınma Ajansları ortaklığı yürütülecektir. Mali Destek Programları Türkiye’de bir ilki teşkil ediyor. 9 ilde yürütülecek olan programların “GAP Bölgesinde Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı” ve “ GAP Organik Tarım Değer Zincir Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı” olduğunu söyledi.
Enerji Verimliliğine Dikkat çekilecek
GAP Bölgesinde Enerji Verimliliğinin Artırılması Pilot Uygulamaları, Mali Destek Programının önceliklerinden bahseden Vali Tapsız, “ Program ile bölgedeki sanayi işletmelerinde enerji verimliliği konusunda farkındalığın artırılması, bölgede üretim yapan sanayi işletmelerinde enerji verimliliğine yönelik tedbirlerin belirlnemesi ve uygulanması, bölgede GAP BKİ desteği ile kurulmuş olan GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi ve GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi gibi danışmanlık ve araştırma merkezlerinin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır”dedi.
GAP organik Değer Zinciri Pilot Projeler Mali Destek Programının 2015 yılında uygulandığını hatırlatan Vali Tapsız “Programla organik tarımsal üretimde örgütlemenin teşvik edilmesi ve kurumsallaşmanın desteklenmesi, bölgede üretilen veya işlenen organik tarımsal ürünlerin katma değerinin ve kalitesinin artırılması, bölgesel, ulusal ve uluslar arası işbirliklerinin geliştirilmesi suretiyle bölgede üretilen ürünlerin pazarlara erişiminin sağlanmasının” hedeflendiğini belirtti.