enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0030
EURO
38,0243
ALTIN
2.831,41
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Çok Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

İnternette şiddeti övmek suçtur, ifade özgürlüğü değildir

İnternette şiddeti övmek suçtur, ifade özgürlüğü değildir
REKLAM ALANI
05.08.2024
0
A+
A-

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Southport kentinde 3 çocuğun öldürüldüğü bıçaklı saldırının ardından düzenlediği basın toplantısında, şiddet olaylarına karşı güçlü mesajlar verdi. Starmer, “Southport iki kere acıyı yaşadı” diyerek kentin yaşadığı travmanın altını çizdi.

Aşırı sağcıların saldırılarına karşı net mesaj

Starmer, aşırı sağcı grupların camilere saldırıp Nazi selamı vermesi olaylarına değinerek, “Kim olduğumuzu göstereceğiz. Biz, korkuyu yaymaya çalışanlara ve toplumumuza ayrılık ve nefret ekenlere müsaade etmeyecek bir ülkeyiz. Herhangi bir koşulda sokaklarımızda düzenin ve hukukun yok sayılmasına müsaade etmeyiz.” şeklinde konuştu.

Aşırı sağcıların gerçekleştirdiği gösterilerin protesto değil, suç olduğunu vurgulayan Starmer, “Değerlerinin korunması ve güvenliğinin sağlanmasını isteyen İngiliz halkı adına buna bir dur diyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Polis ve adli mercilerle yeni düzenlemeler

Üst düzey polis yetkilileri ve adli mercilerle yaptığı toplantı sonrası şiddet olaylarına karşı poliste yeni düzenlemelere gideceklerini belirten Starmer, sosyal medya şirketlerine de sert mesajlar verdi.

Starmer, “İki büyük sosyal medya şirketine ve onu yönetenlere sesleniyorum. Şiddet olayları internet ortamında körükleniyor. Bu bir suçtur ve sizin platformlarınızda yapılıyor. Hukuk her yerde geçerli olmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Müslüman toplumuna güvence

Toplantının soru-cevap bölümünde Müslüman toplumunun güvende hissetmediği yorumlarına yanıt veren Starmer, “Sizi güvende tutmak için gereken her adımı atacağımı açıkça söylüyorum. Aşırı sağcılar kim olduğunu gösterdi, biz de kim olduğumuzu göstereceğiz.” dedi.

“Bunlar, kontrolden çıkmış eylemler değil. Bir grup insan, şiddet eğilimiyle bir araya geliyor.” diyen Starmer, gelecekte bu tür etkinliklere etkin yanıt verileceğini ifade etti.

Sosyal medya platformlarına uyarı

Starmer, sosyal medyada yayılan dezenformasyonla ilgili olarak, “İnternette şiddeti övmek suçtur, ifade özgürlüğü değildir. Sosyal medya platformları için burada uyulması gereken bir denge var.” diye konuştu. Sosyal medya platformlarının sorumluluklarını yerine getirmezse ne gibi adımlar atılacağı sorusuna da yanıt veren Starmer, “Sosyal medya inanılmaz bir imkan ama sorumluluk taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Keir Starmer, İngiltere’de son zamanlarda artan şiddet olaylarına karşı sert ve kararlı bir tutum sergiledi. Starmer’ın açıklamaları, toplumda birlik ve güvenliği sağlama konusunda hükümetin güçlü bir duruş sergileyeceğini gösteriyor. Sosyal medya platformlarının da bu sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği vurgulanarak, gelecekte bu tür olayların önüne geçilmesi için gerekli adımların atılacağı belirtildi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi