enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Çok Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Irak ve Suriye’deki operasyonlarda 65 terörist etkisiz hale getirildi

Irak ve Suriye’deki operasyonlarda 65 terörist etkisiz hale getirildi
REKLAM ALANI
29.08.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir haftada Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yürütülen operasyonlarda 65 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlediği basın toplantısında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutlayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve diğer milli kahramanları anarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelesindeki başarıları vurguladı.

Aktürk, 1 Ocak’tan bu yana Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 1828 teröristin etkisiz hale getirildiğini, geçtiğimiz hafta Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan bir PKK’lı teröristin Habur’daki hudut karakoluna teslim olduğunu belirtti. Ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde meydana gelen bir araç kazasında 22 Ağustos’ta şehit olan Piyade Er Uğurcan Işık’a Allah’tan rahmet diledi.

Hudut güvenliğine de değinen Aktürk, son bir haftada 394 kişinin yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalandığını, 1370 kişinin ise hududu geçemeden engellendiğini bildirdi. 1 Ocak’tan bu yana, hudutlardan yasa dışı geçmeye çalışan 9 bin 67 kişinin yakalandığı ve 72 bin 82 kişinin engellendiği ifade edildi.

Türk ve Rus askeri yetkililerinin 1 Kasım 2019’da başlayan ve 5 Ekim 2023’e kadar devam eden birleşik kara devriyesinin 22 Ağustos’ta Barış Pınarı Harekat bölgesinde yeniden başlatıldığı bilgisini veren Aktürk, 24 Ağustos 2016’da Suriye’nin kuzeyinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’nın yıl dönümünü de kutladı.

Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in çeşitli etkinliklerde bulunacağını ve bölgesel güvenlik konularında önemli açıklamalarda bulunacağını aktardı. İsrail’in bölgedeki saldırgan tutumlarını eleştiren Aktürk, uluslararası hukuku çiğnediğini belirtti ve ateşkes görüşmelerinin ilerlemesi gerektiğini vurguladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kapsamında Ankara’da geçit töreni, Deniz Kuvvetleri’nin halka açık liman ziyaretleri, çeşitli askeri gösteriler ve konserlerle kutlamaların yapılacağı belirtildi. Ayrıca, Arnavutluk, ABD ve Fransa Deniz Kuvvetleri gemilerinin liman ziyaretleri ve uluslararası havacılık fuarlarına katılım gibi etkinlikler de duyuruldu.

Son olarak, S-400 Hava Savunma Sistemi ve F-35 satışına ilişkin iddialar hakkında açıklamada bulunan MSB, S-400 sisteminin Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde olduğunu ve mevcut durumda yeni bir gelişme bulunmadığını ifade etti. Ayrıca, Katar’daki Türk askeri varlığı ve deniz unsurları hakkında bilgi verildi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi