enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Çok Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Isparta’da mantar üretimi artıyor

Isparta’da mantar üretimi artıyor
REKLAM ALANI
14.08.2024
0
A+
A-

Isparta’da ‘beyaz altın’ olarak görülen mantarın üretimi yaygınlaşmaya başladı. Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, kentte Büyükgökçeli, Sarıidris ve Deregümü bölgelerinde yoğun olarak mantar üretimi yapıldığını söyledi.

featured






Isparta’da son dönemde mantar üretimi artmaya başladı. Kent merkezinin yanı sıra Büyükgökçeli, Sarıidris ve Deregümü bölgelerinde kurulan tesislerde mantar üretimi yaygınlaştı. Bölgede yetiştirilen ve ‘beyaz altın’ olarak nitelendirilen mantarlar yurt içi ve yurt dışı pazarlarında alıcı buluyor. Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, kentte Büyükgökçeli, Sarıidris ve Deregümü bölgelerinde yoğun olarak mantar üretimi gerçekleştiğini belirterek, “Burada çalışmak tabii ki zahmetli bir iştir. Önce tesis kuruluyor, hammadde geliyor ve akabinde belli bir kısımlardan geçerek mantar haline geliyor. Tabii ki belli bir mutfağı var, zorluğu var. İlimizde kent merkezi, Büyükgökçeli, Sarıidris, Deregümü bölgelerimizde ve küçük çapta çadır tarzında mantar üreten kardeşlerimiz var. Bizim bu ürettiğimiz ürünler büyük şehirlerimize, yurt dışı pazarlarımıza gidiyor” dedi.

Isparta’da mantar üretimi artıyor


REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi