enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Çok Bulutlu
6°C
Adıyaman
6°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
7°C
Salı Az Bulutlu
8°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
10°C
Perşembe Açık
11°C

Kahta Ziraat Odası Başkanı Turanlı, Güven Tazeledi

Kahta Ziraat Odası Başkanı Turanlı, Güven Tazeledi
REKLAM ALANI
04.02.2019
0
A+
A-

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, tüm delegelerin desteğini alarak bir kez daha başkanlığa seçildi.

Kahta Ziraat Odası Başkanı Turanlı, Güven Tazeledi
 Kahta ziraat odası başkanlığın 8. Olağan kongresi  gerçekleştirildi.
Kongreye Adıyaman Ziraat Odası Başkanı M. Sali Şahan ve yönetimi, Adıyaman Çokubirlik Başkanı Şahin Sümer, Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Doğan Güven, Kahta Badem Birliği Başkanı M. Sena Yıldırım ve yönetimi, Şoförler Cemiyeti Başkanı Mustafa Turanlı ve çiftçiler katıldı.
Kahta Ziraat Odası Başkanlık seçimi Divan  Başkanlığına  M. Salih Şahan, Üye M. Sena Yıldırım ve Faruk Alan gözetiminde tek liste olarak seçime giden mevcut başkan Sayın Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, tüm delegelerin desteğini alarak yeniden Kahta Ziraat Odası Başkanlığına seçildi
Kongrenin açılışında konuşan Turanlı, kongreye katılanlara teşekkür etti.
Turanlı şunları kaydetti:
“Bundan 4 yıl önceki açılış konuşmamda Kahta’da tarımla uğraşan kesimlerin sorunları ile ilgili bazı beyanatlarım olmuştu. Bu gün bahsettiğim sorunların birçoğunun halen geçerliliğini koruduğunu üzülerek görüyorum. Özellikle cazibeyle sulama, elektrik fiyatlarının ve desteklerinin  istenilen düzeyde olmayışı bu sorunların başında gelmektedir. Zamanınızı almamak adına bilinen sorunları burada tekrar etmek istemiyorum”
-“BADEM İŞLEME TESİSLERİNİN KURULMASINA KATKI SAĞLADIK”
Geçen 4 yıllık sürede yaptıkları icraatları anlatan Turanlı şöyle devam etti:
” İlçemiz için çok önemli olan badem işleme tesisinin kurulumunda, başta vekillerimiz olmak üzere, Tarım ve Orman il- İlçe Müdürlüklerimiz, Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürlüğü, GAP Başkanlığı, Kahta Sert Kabuklu Meyve Yetiştiriciler Birliği ve konunun muhatapları ile yaptığımız görüşmeler sayesinde ilçemizde Badem İşleme Tesislerinin kurulmasını katkı sağladık. Emeği geçen herkese badem üreticilerimiz adına teşekkür ederiz. GAP- TEYAP ile yapmış olduğumuz protokolle 4 köyde 10’ar dekarlık alanlarda farklı sebze türlerinin demanstrasyon çalışmalarını ve teknik desteklerini yaptık. Bu protokol çerçevesinde bir çok üreticimizi, ülkenin farklı yerlerinde modern üretim bahçelerinin yerinde görülmesi amacıyla teknik geziler düzenlenmesini sağladık. Özellikle modern bağ tesisleri hakkında ayrıntılı eğitimlerle yerinde uygulamalı geziler düzenledik. Yeni tarım uygulamaları hakkında üreticilerimizi bilinçlendirmek adına Tarım Fuarlarına katılımını sağladık.”
-“10 KÖYDE YAĞLI ZEYTİN KAPAMA BAHÇESİNİ KURULMASINI SAĞLADIK”
“Kahta Badem Birliği ve Adıyaman Araştırma Enstitüsü ile birlikte, Badem yetiştiriciliği ve  üretimlerle ilgili sorunlar konusunda eğitim çalışmaları düzenledik.
– Tütün alımı ile ilgilenen 4 firmanın temsilcileri ile üreticilerimizi bir araya getirerek, üreticimizin mağdur olmayacağı bir fiyatla, ürünlerinin satışı konusunda mutabık kalınmasını sağladık. Organik tütün tarımı konusunda gerekli girişimlerde bulunduk.  Kahta Kaymakamlığı ve Kahta Ziraat Odası ile ortaklaşa hazırlanan ve GAP idaresi tarafından desteklenen proje ile  10 köyde 10’ar dekarlık yağlı zeytin kapama bahçesi kurulmasını sağlanmıştır.
 GAP Başkanlığı’na başvuruda bulunarak, Odamızın en üst katında çok amaçlı modern bir eğitim- toplantı salonunu üreticilerimizin hizmetine sunduk. Kahta Ziraat Odası’na GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yaptırılan Gap Çok Amaçlı Eğitim Salonunda 2017-2019 yılları arasında farklı konularda 18 eğitim düzenlenmiştir. Düzenlenen bu eğitimlerle 705 çiftçiye bilgilendirme yapılmıştır. Odamıza bağlı olarak çalışan Tarımsal Danışmanlarımız ve Teknik Personelimiz yılda ortalama 60 köy gezisi yaparak, 2000 çiftçimize teknik destek sağlamış ve sorunlarını çözümleri konusunda gerekli yönlendirmeleri yaptık.  Ayrıca, Adıyaman’da düzenlenen Tarım Fuarında stand kurarak çiftçilerimizin sorunlarını yüzyüze görüşerek, çözüm önerilerini paylaşma fırsatı bulduk.”
-TURANLI, PROJELELERİNİ ANLATTI
Yukarıda saydığım asli görevlerimiz dışında üreticilerimizin mağdur olmamaları ve rekabet güçlerini arttırmak adına, gerek yerel yöneticiler, gerekse politikacılarla sürekli iletişim halinde olduğumuzu ve sorunlarımızın çözümü  konusundaki taleplerimizi her zaman canlı tutmaktayız. Ancak ülkemizin bulunduğu bu zor koşullarda elimizden geldiği kadar üretimimizi ve kalitemizi arttırmak durumundayız.
Bu bilinçle önümüzdeki 4 yıllık süreç içerisinde; Meyve bahçesi tesis kurulum çalışmalarını arttırmak. Bahçe kuracak üreticilerimize uzun vadeli kredi sağlanması için çalışmalarda bulunuyoruz. Sebze ve meyve üretimlerini özendirmek ve bunların satışı konularında üreticilerimizi yönlendirmek, bağcılık, Nar, Zeytin üretim alanlarının modernize edilmesi, yeni kapama bahçelerinin kurulması ve Badem işleme tesislerinde olduğu gibi, ürünlerin işlenmesi için gerekli alt yapıların oluşturulmasını sağlamak, mevcut tarımı yapılan tarla ürünlerindeki verim artışları için teknik ve eğitim desteklerini arttırmak, paketleme, temizleme ve ürünlerin muhafazası için soğuk hava depolarının kurulması için girişimlerde bulunmak ana hedeflerimiz içerisinde yer alacaktır.”
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi