Kahta Belediyesine seçilen yeni başkanın ve belediye meclisi döneminde sözleşmeleri sona eren belediye işçileri Ankara’da Adıyaman Milletvekillerinin demagojik siyaseti çıkışlarına konu oldu.
Kahta’nın makro sorunu işsizliktir; halk yığınlarının modern köle gibi sosyal ve iş güvencesinden yoksun ırgat kesimidir.
Bu ırgat kesimin kaderi seçimlerde kötüye kullanılmaktadır; müşteriliğe dayalı siyaset zihniyetiyle eğer bize oy verirseniz sizin sülalenizden birini belediyeye yerleştiririz. Bu yasalara ve eşitlik ilkesine aykırıdır. İşe alımların şeffaf bir yöntemle olması gerekir. İşe alımında işe son vermeninde yasal çerçevesinde şeffaf olarak gerçekleşmesi gerekir.
Kahta belediyesindeki iddialarla ilgili Belediye yönetimi açıklama yapmıştır. Eğer bir hukuki boyut varsa iddia sahiplenin nesnel olarak ilgili kamu kurumlarının kararlarını varsa açıklamaları gerekir.
Eğer halkın seçtiği milletvekilleri demagoji olsun diye mesnetsiz açıklamalar yapıyorlarsa bunu kamuoyunun görmesi gerekir ve bu konuda basının nesnel bilgilerle kamuoyunu bilgilendirmesi gerekir.
Kahta belediyesiyle ilgili iddia mikro sorunların bir tanesi.
Adıyaman milletvekilleri tütün üreticileri ile ilgili hangi iyi yasaları çıkarmışlardır?
Irgat dediğimiz mevsimlik işçilerin sorunlarıyla ilgili ne gibi yasa çıkarma çalışmaları yapmışlardır?
Adıyaman vilayetinin istihdamını geliştirecek ne gibi büyük projelerin yapılmasında etkili olmuşlardır?
Üç tarafı suyla kaplı Kahta’nın sulama ile ilgili hayata geçen bir tane projesi var mı?
Turizmin gelişmesi için ne gibi çalışmalar yapıldı?
Dini turizmin gelişmesi için neler yapıldı?
Eğer sırf Kahta belediye başkanı iktidar partisinden değildir onu yıpratalım da ne olursa olsun düşüncesiyle hareket ediliyorsa bu bütün Kahta’ya karşı yapılan bir muameledir düşüncesi Kahta kamuoyunda hakimdir.
Velhasıl-i kelam konu demokrasiyi hazmedip hazmedememe sorunudur…