enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
36,0972
EURO
37,4818
ALTIN
3.344,28
BIST
9.826,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Yağmurlu
3°C
Adıyaman
3°C
Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
8°C
Cuma Açık
8°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Açık
10°C

Kargu İHA’dan küresel güç gösterisi! – Birlik Haber Ajansı

Kargu İHA’dan küresel güç gösterisi! – Birlik Haber Ajansı
REKLAM ALANI
12.02.2025
0
A+
A-

ANKARA-BHA

STM tarafından geliştirilen Türkiye’nin yerli ve milli döner kanatlı taşınabilir vurucu İHA sistemi “Kargu“, 2018’den bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunuyor ve son dönemde 10’dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.

30 Ocak-2 Şubat tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen “4. Savunma ve Havacılık Sanayisinde Küresel Stratejiler Konferansı”na katılan STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, şirketin son yıllarda başarılı bir ihracat dönemi geçirdiğini belirtti. Güleryüz, özellikle askeri denizcilik alanında 2024’ün verimli geçtiğini ve Malezya Kraliyet Donanması için 3 yeni korvet ile Portekiz Deniz Kuvvetleri için 2 gemi sözleşmesi imzalandığını ifade etti.

STM, “MİLGEM” projesiyle Türkiye’nin ilk milli korvet projelerinde de önemli görevler üstlenirken, Ukrayna için iki korvet geliştirme projesi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Kargu İHA’nın ihracat taleplerinin arttığını kaydeden Güleryüz, “Geçen yıl Kargu’yu 10’dan fazla ülkeye ihraç ettik. Ülkeler, başlangıçta küçük siparişler verirken, zamanla daha büyük siparişlere yöneldi” dedi. Ayrıca, Kargu’nun yakın zamanda zırh delici mühimmatla daha da güçlendirileceğini belirtti.

Güleryüz, savunma sanayisinde Türkiye’nin marka haline geldiğini ve bu başarıda STM’nin de büyük payı olduğunu dile getirdi. “Türkiye, savunma sanayisinde tanınırlığını artırıyor ve karşı ülkelerde güçlü bir gönül bağı oluşturuyor” ifadelerini kullandı. Güleryüz, STM’nin sürekli AR-GE yaparak yeni teknolojiler geliştirmeye devam edeceğini belirterek, 2025’in daha verimli geçmesini umut ettiklerini söyledi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi