enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0213
EURO
38,0053
ALTIN
2.831,63
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Çok Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Kırkpınar Almanya’nın Marl kentinde

Kırkpınar Almanya’nın Marl kentinde
REKLAM ALANI
17.09.2024
0
A+
A-

Murat Ali Blach – İlhan Kılıç / Almanya-BHA

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Marl kentinde geleneksel olarak düzenlenen Aileler Günü, Kültür Şenliği ve Marl Yağlı Güreşleri’nin bu yıl 15.’si düzenlendi. 14-15 Eylül 2024 tarihlerinde Almanya’nın Marl kentinde düzenlenen güreşlerde Kırkpınar Er Meydanı, Marl’e taşındı.

Bilim Derneği, MARL-IGMG Marl Şubesi Cemiyet Başkanı Ali Özbay ve eski güreşçi Celal Romanoğlu’ nun birlikte üstlendikleri “Aileler Günü, Kültür Şenliği ve 15. Marl Yağlı Güreşleri”, Brasserter Festwiese’de yapıldı. Yöresel ve sosyal derneklerin de stantlarını açtığı etkinliklerde aileler ve çocuklar için etkinliklerin yanı sıra 15. Marl Yağlı Güreşleri de yapıldı.  Türk-Alman milli marşlarının okunması ve Muhammet Cihat Romanoğlu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte; ana faaliyet “Yağlı Güreşler” olurken, mutfak lezzetlerimiz, halk oyunlarımız ve türkülerimiz, ezgilerimiz bir arada sergilendi. Etkinliğin ilk günü Zemzem Grubu ve Selim Aha, Mustafa Karagöz ve Ozan Mustafa Turgut sahne alarak birbirinden güzel eserlerini seslendirdiler.  

15. MARL YAĞLI GÜREŞLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Bu yılki etkinliğe Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Marl Belediye Başkanı Werner Arndt, Gelenekler Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin efsane ağası Seyfettin Selim, 664. Kırpınar Ağası Ufuk Özünlü, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, IGMG Genel Başkan Yardımcı Murat İleri, 2023 Marl Güreşleri ağası Muhammet Kuş protokolde yer alan isimler oldu.   

IGMG – Marl Cemiyet Başkanı Ali Özbay, etkinliği değerlendirirken şu açıklamayı yaptı: “14 Eylül Cumartesi günü Kur’an-ı Kerim, Türkiye ve Almanya milli marşları ile yaptığımız açılıştan sonra gruplar halinde yarışmalar, kursumuza katılan öğrencilerimizin sunumları, Türkiye’mizin çeşitli yörelerine ait halk oyunları ve kültürel etkinliklerimizin sunumları gerçekleştirildi.  15 Eylül Pazar günü ise 15. Marl Yağlı Güreş müsabakaları çeşitli kategorilerde yapıldı. Güreş kültürünün doyasıya yaşanıldığı etkinlikte Almanya ve Avrupa’nın farklı şehirlerinden ve Türkiye’mizden gelen değerli güreşçilerimizi izleme imkânı buldular. Bu yıl Kırkpınar’ın 4 altın kemerli Efsane Ağası Seyfettin Selim ve 664. Kırkpınar Güreşleri Ağası Ufuközünlü büyük katkı sağladılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. 

AĞALAR AĞALIKLARINI YAPTILAR 

Kırkpınar’ın Efsane Ağası Seyfettin Selim ve 664. Kırkpınar Güreşleri Ağası Ufuk Özünlü ağalıklarına yakışır bir şekilde Türkiye’den gelen tüm güreşçilerin ve misafirlerin masraflarını üstlendiler.  

BAŞPEHLİVAN İSMAİL BALABAN OLDU 

Almanya’da 14-15 Eylül tarihlerinde düzenlenen Marl Yağlı Güreşleri nefes kesen mücadelelere sahne oldu.  Almanya, Türkiye, Makedonya ve Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden Türkiye’den güreşçiler müsabakalara katıldı. Türkiye’den Tarihi Kırkpınar Başpehlivanlarından Ali Gürbüz Marl’e geldi ancak sakat olması nedeni ile güreşemedi. Müsabakalara ayrıca Kırkpınar tarihinde bir ilk olan ikiz olan baş pehlivan İsmail ve Turgut Balaban kardeşler, Yusuf Can Zeybek, Osman Aynur, Ali Altun, Mustafa Batu, Ali İhsan Batmaz gibi ünlü isimlerde katıldı. 15. Geleneksel Marl Yağlı Güreşleri’nin cazgırlığını Türkiye’nin en genç cazgırı Manisalı Şerif Ali Esen yaptı.  

15. Marl Yağlı Güreşleri ağalığını Antalya’da ikamet eden iş insanı 5.777,- Euro bedel ile Hamdi Sarıca aldı. 

Final müsabakasında Ali İhsan Batmaz ile karşılaşan İsmail Balaban güçlü rakibini yenmeyi başardı ve 2024 Marl Güreşleri Başpehlivanı oldu. Ali İhsan Batmaz 2. ve Osman Aynur’da 3’üncülük kürsüsüne çıkmaya hak kazandılar.
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi