enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0783
EURO
38,0674
ALTIN
2.833,55
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Konya Türkiye’yi temsil eden tek şehir oldu! Başkan Altay açıkladı

Konya Türkiye’yi temsil eden tek şehir oldu! Başkan Altay açıkladı
REKLAM ALANI
18.09.2024
0
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği’nin EIT Urban Mobility kuruluşu tarafından düzenlenen 2024 yılı RAPTOR Programı’na katıldı.

featured






KONYA-BHA

Bu program, şehirlerin kentsel hareketlilik zorluklarına karşı hızlı çözümler geliştirmeyi ve bu çözümleri test etmeyi amaçlayan bir yarışma niteliği taşıyor. Bu yıl Avrupa’dan 13 şehrin seçildiği programda Türkiye’yi temsil eden tek şehir Konya oldu.

“Teşvik ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirilecek”

Proje, yaya ve bisikletli ulaşımın toplu taşıma ile entegrasyonunu artırmayı hedefleyen “Çok Modlu Ulaşım Deneyiminin İyileştirilmesi” üzerine odaklanacak. Konya Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle birlikte birden fazla ulaşım modunu kullanmanın faydalarını göstermeyi amaçlıyor. Proje kapsamında anket yöntemiyle ölçme ve değerlendirme yapılacak; teşvik ve farkındalık çalışmaları da gerçekleştirilecek.

“Proje işte böyle tanıtılacak”

Proje, yenilikçi çözümler sunmaya davet edilen startup ve KOBİ’lerin katılımıyla zenginleşecek. 16 yerli ve yabancı startup arasında, davranış değişikliği konusundaki çalışmalarıyla tanınan İsveç firması NUDGD birinci oldu. Geçtiğimiz Ağustos ayında çalışmalara başlanan proje 5 ay sürecek ve 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Konyalılara tanıtıldı. Bu yılki teması “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” olan etkinlikler, “Şehri birlikte yaşayalım” sloganıyla düzenleniyor. Proje, Zafer Meydanı’ndaki küp ekrandan, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından, ATUS web sayfasından ve Konya Mobil Uygulamasından detaylı bilgilerle tanıtılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle Türkiye’de toplu ulaşımda örnek teşkil etmeyi ve şehir içi ulaşımını sürekli geliştirmeyi hedefliyor.

Konya Türkiye’yi temsil eden tek şehir oldu! Başkan Altay açıkladı


REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi