enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0565
EURO
38,0492
ALTIN
2.827,77
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Kuaför ve güzellik salonları kapanma gününe tepkili

Kuaför ve güzellik salonları kapanma gününe tepkili
REKLAM ALANI
06.08.2024
0
A+
A-

ANKARA-BHA

Kuaför ve güzellik uzmanları, ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olma zorunluluğuna ilişkin Ankara Ulus’ta bir basın açıklaması yaptı. Sektör temsilcileri, pazar günleri kapanma uygulamasının birçok kuaför ve güzellik salonunu ciddi ekonomik kayıplarla karşı karşıya bıraktığını ve işletmelerin sürdürülebilirliğini tehdit ettiğini vurguladı.

Ankara Ticaret Odası Komite Başkan Yardımcısı Ömer Sarıoğlu, Ticaret Bakanlığı’nın 1 Temmuz 2023 tarihinde kuaför, berber ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönündeki kararına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sarıoğlu, eski Ticaret Bakanı Mehmet Muş döneminde sektöre danışılmadan alınan bu kararın, sektördeki sorunları daha da derinleştirdiğini ifade etti.

Sarıoğlu, ilk olarak kararın uygulamaya konulmadan önce sektörel temsilcilerle görüşülerek alınan kararın etkilerinin detaylıca değerlendirildiğini belirtti. Kararın devamının ise sektörde ciddi mağduriyetlere yol açtığını vurguladı.

“Devlet vergi kaybı yaşıyor”

Kararın sektördeki işletme sahiplerini ve müşterileri ikiye böldüğünü, düğün, nişan ve özel etkinliklerin yoğun olduğu dönemlerde randevuların karşılanamadığını belirtti. Pazar günleri salonların kapalı olması nedeniyle, müşterilerin kayıt dışı yer ve kişilere yöneldiğini ve bu durumun hem sektörde haksız rekabete hem de kayıt dışılığa yol açtığını ifade etti. Ömer Sarıoğlu ayrıca bu durumun devletin vergi kaybına da neden olacağına dikkat çekti.

Sarıoğlu, önceki dönemde işletmelerin bireysel ve çevresel faktörlere göre kapanma günlerini belirleyebildiklerini ve bu uygulamanın sorunları daha az yaşattığını belirtti. Yeni düzenlemenin sektördeki mevcut sorunları daha da derinleştirdiğini ve sektörel mağduriyetlerin önlenmesi için kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Ömer Sarıoğlu, salon sahiplerinin kendi kapanma günlerini belirleme hakkının geri verilmesini ve mevcut düzenlemenin kaldırılmasını talep etti.

Diğer konuşma yapan sektör temsilcileri de özellikle pazar günlerinin yoğunlukla düğün, nişan ve diğer özel etkinliklerin gerçekleştiği günler olduğunu belirtti. Bu sebeple, pazar günü kapanmanın hem salon sahipleri hem de müşteriler için büyük mağduriyetler yarattığı açıklaması yapıldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi