enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4824
EURO
36,4434
ALTIN
2.952,09
BIST
9.287,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Çok Bulutlu
15°C
Adıyaman
15°C
Çok Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Yağmurlu
10°C
Pazar Parçalı Bulutlu
6°C
Pazartesi Açık
7°C

Kültür Yolu Festivali ciddi bir marka oldu

Kültür Yolu Festivali ciddi bir marka oldu
REKLAM ALANI
06.05.2024
0
A+
A-

Ankara Rize Günleri kapsamında düzenlenen Nayla Altı Sohbetleri programında Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar ve RİDEF Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Aksu’nun sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü, Türkiye Kültür Yolu Festival Direktörü Selim Terzi açıklamalarda bulundu.

Genel Müdürlüklerinin isim değişikliği ile yapısal bir değişime gittiklerini kaydeden Terzi, “Yaşayan miras aslında öz kültürümüzün sahada yansıması. Geleneklerimizin, göreneklerimizin, örf, ananelerimiz, miras taşıyıcılarımız ve onlarla alakalı pek çok konuyu önce günümüze daha sonrada gelecek nesillere aktarma gibi bir vazifemiz var. Bir ayağını yaşayan miras olarak bu şekilde koordine ediyoruz. Bir diğer ayağın da ise Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin koordinesini yürütüyoruz. Bizi biz yapan aslında değerler, somut olmayan kültürel miras, yaşayan miras” dedi.

Kültür sanat projesi olarak 2021 yılında hayata geçen Türkiye Kültür Yolu Festivali başarı hikayesinin bu yıl Türkiye’nin 7 bölgesindeki 16 şehirde devam ettiğini kaydeden Terzi şöyle konuştu:

“Kültür Yolu Festivali’nin, 2021 yılında çıkış hikayesi Galata Kulesi’nin restorasyonunun ardından bakanımızla İstiklal Caddesinde yürürken bir sohbete gelişti. Atatürk Kültür Merkezi tamamlanıyor, Galataport bitmek üzere ve aradaki aksta başta Emek Sineması, Atlas Sineması olmak üzere buralara insanları nasıl sokabiliriz, bu mekanlarla insanları nasıl tanıştırabiliriz düşüncesiyle çıktı Kültür Yolu Festivali. Sonra Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ni yaptıktan sonra madem bu kadar iyi bir şey yaptık biz Ankara’da da CSO tamamlandı, Türk Ocağı Sahnesi tamamlandı burada da festival yapalım diye devam eden bir süreçti. Daha sonra baktık Türkiye’de pek çok tarihi eseri kültürel alanı Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü eliyle hem de Vakıflar Genel Müdürlüğü eliyle birçok eseri restore ediliyor, yeniden kazandırılıyor. Dolaysıyla dedik ki bölgelerimize her sene beş şehrimizi dahil edelim. Bu sene Adana’da başladık, 10 Kasım’da da Antalya ile nihayetlenecek. Tabi ki Kültür Yolu Festivali’ne pek çok şehirden talep var. Festival ciddi bir marka oldu, şehrin kültür tarihi anlamında şehrin gastronomisinden tutunda. Çocuk etkinliklerine kadar, kültür rotalarına kadar kültür ve tarihi buluşturan 9 günlük bir etkinlik oluyor” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi