enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0271
EURO
38,0256
ALTIN
2.825,76
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

Lorica Squamata Zırhı Şehir Müzesinde Sergilenecek

Lorica Squamata Zırhı Şehir Müzesinde Sergilenecek
REKLAM ALANI
19.09.2024
0
A+
A-

AK Parti Gümüşhane Gençlik Kolları Başkanı Umut Tokel, Gümüşhane’nin önemli bir tarihi eseri barındırmaya başlamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tokel, Satala Antik Kenti’nden çıkarılan ve dünyada nadir bulunan Lorica Squamata Roma lejyoner zırhının, titizlikle yürütülen restorasyon çalışmaları sonucunda Gümüşhane’ye kazandırılmasının şehir için büyük bir onur olduğunu ifade etti.

Tokel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti Gümüşhane Milletvekilimiz Sayın Av. Celalettin Köse ve İl Kültür ve Turizm Müdiremiz Sayın Nihal Sürmeli’nin yoğun çabaları sayesinde, Satala Antik Kenti’nden çıkarılan bu önemli eserin Gümüşhane’ye kazandırılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu eser, yalnızca tarihi önemiyle değil, şehrimizin kültürel mirasının tanıtımı ve turizm potansiyelinin artırılması açısından da büyük bir değer taşımaktadır.”

Tokel, Lorica Squamata zırhının Gümüşhane Müzesi’nde sergilenmesinin, bölgenin tarihi ve kültürel değerlerinin korunması ve daha geniş kitlelere tanıtılmasında önemli bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, bu sürecin Milletvekili Köse’nin girişimleriyle başarıyla tamamlandığını vurgulayarak şunları ekledi:

“Bu eser, şehrimizin tarihi zenginliklerinin korunması ve uluslararası tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. Tarihi ve kültürel mirasımızın korunmasında emeği geçen herkese, özellikle Milletvekilimiz Sayın Celalettin Köse ve İl Kültür ve Turizm Müdiremiz Sayın Nihal Sürmeli’ye teşekkür ediyorum.”

Açıklamasının sonunda Tokel, Gümüşhane’nin sahip olduğu zengin tarihi mirasın korunmasının önemine dikkat çekerek, bu tür projelerin şehrin turizm potansiyelini artıracağına olan inancını dile getirdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi