enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2388
EURO
37,2037
ALTIN
2.989,35
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
18°C
Adıyaman
18°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

Mersin Üniversitesi’nde Filistin ve Ortadoğu paneli düzenlendi

Mersin Üniversitesi’nde Filistin ve Ortadoğu paneli düzenlendi
REKLAM ALANI
08.10.2024
0
A+
A-

MERSİN-BHA

Geniş katılım

Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele, Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, dekanlar, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Panel, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Panel konuşmaları

Panelin açılış konuşmasını Eğitim Bir-Sen Mersin Üniversiteler Şube Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Özbilen yaptı. Ardından, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Altan’ın moderatörlüğünde, Filistin ve Ortadoğu’daki gelişmelerin ele alındığı oturumlara geçildi.

Konuşmacılar arasında yer alan Dr. Mustafa Erim, İsrail-Filistin meselesine tarihsel bir bakış sundu ve Yahudilerin Kudüs’teki yurt kurma sürecini anlattı. Doç. Dr. Buğra Sarı, Hamas’ın direniş mücadelesine dikkat çekerken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun meşruiyetini yitirdiğini belirtti. Dr. Kaan Kutlu Ataç ise Ortadoğu’nun jeopolitik önemi ve İsrail’in bölgedeki stratejik konumunu değerlendirerek, bu gelişmelerin Türkiye’nin milli güvenliği üzerindeki etkilerine vurgu yaptı.

Soru-cevap ve kapanış

Panel, katılımcıların soruları ile interaktif bir şekilde devam etti. Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, etkinlik sonunda konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etti ve toplu fotoğraf çekimiyle panel sona erdi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi