enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9864
EURO
37,8731
ALTIN
2.820,85
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
29°C
Adıyaman
29°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
28°C

MERSİN’DE BİSİKLET YOLLARI 150 KİLOMETREYE ULAŞTI

MERSİN’DE BİSİKLET YOLLARI 150 KİLOMETREYE ULAŞTI
REKLAM ALANI
06.08.2024
0
A+
A-

MERSİN’DE BİSİKLET YOLLARI 150 KİLOMETREYE ULAŞTI

BHA-MERSİN

Mersin Büyükşehir Belediyesi; sağlıklı, güvenli, ekonomik, doğa dostu ve erişilebilirlik açısından kullanışlı bir ulaşım türü olan bisiklet ulaşımını desteklemeye devam ediyor.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde kent genelinde 150 kilometrelik bisiklet yolu ağına ulaşan Büyükşehir Belediyesi, 2029’un sonuna kadar toplamda 277 kilometreyi tamamlamayı hedefliyor.

  Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentte ulaşıma alternatif olan bisiklet kullanımını artırmak için yeni bisiklet yolları açmayı sürdürüyor. Sağlıklı, güvenli, ekonomik, doğa dostu ve erişilebilirlik açısından kullanışlı bir ulaşım türü olan bisiklet ulaşımını desteklemeye devam eden Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 150 kilometrelik bisiklet yolu ağına ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi, yeni açtığı ya da revizesini yaptığı yollarla bisiklet kullanımını teşvik ediyor. Yeni açılacak tüm yollar, bisiklet yollarının imara işlenmesinin ardından projelendiriliyor. Bisiklet kullananların önünü açan ve kentte bisikletli ulaşımı zamanla bir kültür haline getiren Büyükşehir Belediyesi, çevreye yararlarının yanında vatandaşları da sağlıklı yaşama yönlendiriyor. Bisiklet yol ağını 150 kilometreye ulaştıran Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, 2029’un sonuna kadar 277 kilometreyi tamamlamayı hedefliyor.

 Topçuoğlu: “İl merkezinde tamamlanmış 150 km bisiklet yolumuz mevcut”

Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in vizyonuyla bisiklet yollarının yapımına başladıklarını ve 2021 yılında Bisiklet Master Ana Planı hazırladıklarını belirterek, “Bisiklet Master Ana Planı sonucunda, il genelinde 277 kilometrelik bir alanda bisiklet yollarının uygunluğu tespit edildi ve süratle yapımına başlandı. Şu an için il merkezinde 150 kilometrelik UKOME kararı bulunan bisiklet yolumuz mevcut” dedi. Topçuoğlu; yeni açılacak tüm yolların, bisiklet yollarının imara işlenmesinin ardından projelendirildiğini de vurguladı.

 Tarsus’ta da 17,5 kilometre paylaşımlı bisiklet yolunu tamamladıklarını kaydeden Topçuoğlu, “2029 yılının sonuna kadar, kalan 127 kilometrelik bisiklet yolunu tamamlayacağız ve vatandaşlarımız Mersin genelinde toplam 277 kilometrelik bisiklet yoluna kavuşmuş olacak. Merkezde bulunan 3. ve 4. Çevre Yolu’nda imara işlenmiş 20 kilometrelik bisiklet yolumuz var. Buradaki bisiklet yollarımız, genel olarak ulaşım amaçlı kullanılıyor” diye konuştu.

 Adnan Menderes Bulvarı’ndaki bisiklet yollarının da çok kullanıldığını sözlerine ekleyen Topçuoğlu, “Adnan Menderes’te gidiş geliş 50 kilometrelik bir bisiklet yolumuz mevcut. Buradaki bisiklet yolumuz hem ulaşım amaçlı, hem de spor amaçlı kullanılan ve vatandaşlarımız tarafından da çok tercih edilen bir bölge oldu. Vatandaşlarımızın bu memnuniyetinden dolayı, biz de çok mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi