enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9864
EURO
37,8731
ALTIN
2.820,85
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
29°C
Adıyaman
29°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
28°C

“Millete hakaret edenlerden güç almaya kalkanlar, karşılarında dün olduğu gibi bugün de milleti bulurlar”

“Millete hakaret edenlerden güç almaya kalkanlar, karşılarında dün olduğu gibi bugün de milleti bulurlar”
REKLAM ALANI
07.09.2024
0
A+
A-

BİROL GÜNGÖRDÜ / ÇANAKKALE – BHA

Milletvekili Gider, Bayramiç Öğretmenevinde köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gider, en zor seçim geçiren meslek grubunun muhtarlar olduğunu çünkü muhtarların arkalarında bir ekip, bir parti, bir grup olmadan vatandaşla bire bir seçim yaşadığını söyledi.

AK Parti’nin son seçimde istediği oyları almadığını dile getiren Gider, seçimlere ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Çok daha fazla oy almayı bekliyorduk ama bu oyları alamadık. Peki bu oyları alamadık ne yaptık? Milleti mi suçladık? Bize oy vermeyenlere bahane mi uydurduk? Hayır. İçimize döndük. Dedik ki ‘Nerede eksik yapmışsak, nerede yanlış yapmışsak bunları düzeltmek bizim görevimizdir.’ Çünkü biz 1946 Demokrat Parti geleneğinden gelen insanlarız. Yani ‘Yeter söz milletin.’ diyenlerin devamıyız. O geleneğin takipçisiyiz. Eğer yeterli oy alamamışsak, milletimizle hemhal olmamızda sıkıntı yaşanmışsa burada tek suçlu var o da biziz. Kendimizi sorgulayacağız, yenileneceğiz, yeni bir bakış açısıyla, yeni ekiplerle gerekiyorsa yeni kadrolarla yolumuza devam edeceğiz. Dolayısıyla bu bizim için ancak bir uyarıdır. ”

“Ne diyorsa millet haklıdır tartışılacak hiçbir tarafı yoktur”

Her ne kadar seçimde bekledikleri oyu alamasalar da Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimlerinde muhtarların ve milletin “Biz sizinle birlikte bu yönetimi devam ettirmek istiyoruz.” dediğini ifade eden Gider, “Yani bunu biz bir uyarı olarak kabul ettik. Milletimiz bize siz gidin demedi. Dedi ki ‘Biraz daha kendinize dikkat edin. Biraz kendimizi gözden geçirin.’ Ne diyorsa millet haklıdır bunun tartışılacak hiçbir tarafı yoktur.” dedi.

CHP’nin buna benzer oyları aldığı zaman “Bidon kapalı adam”, “Karnını kaşıyan ada”, “Bunlar cahil”, “Eğitim seviyesi düşük” dediğini belirten Gider, sözlerine şöyle devam etti:

“Milletle hemhal olmayı düşünmüyordu. Oysa siyaset bu millet için yapılır. Bu milletle birlikte yapılır. Bizim siyaset yaparken bu millet dışında güç aldığımız, bu millet dışında başvurduğumuz hiçbir odak yoktur.  Ne yurt dışındaki odaklar, ne ülke içinde vesayete meraklı ve bugüne kadar o vesayeti yürütmüş olan kesimlerden ne bir minnet borcumuz var ne bir beklentimiz var ne de onların bu saatten sonra bu millete ayar vermesine izin veririz. Herkes ayağını denk alsın. Bu memlekette hür seçimler yapılıyor ve bunun sonucunda kim seçiliyorsa yetki de sorumluluk da onundur.”

“Millete hakaret edenlerden güç almaya kalkanlar, karşılarında milleti bulur”

Son zamanlarda bazı sokak röportajları ve sosyal medya hesapları aracılığıyla gündeme gelenlere değinen Gider, şunları kaydetti:

“Sözüm ona bazıları sokak röportajı adı altında bazıları sosyal medya platformlarında, bu millete hakaret eden, bu milletin değerleriyle alay eden adamlar. Diyebilirsiniz ki ‘Bu iş şahsidir.’ Bir adam bir laf ediyorsa, bir adam bir iş yapıyorsa bunun bedelini öder. Çok doğru. Allah’a şükür ki devletin bütün mekanizmaları dimdik ayaktadır. Herkes için gereğini yapar.

Bu millete hakaret edenleri de adliye gelir alır, Atatürk’e laf söyleyeni de alır, Cumhuriyet Halk Partili belediyeyi eleştireceğim diye millete hakaret edeni de alır. Bunlarla ilgili hiçbir sıkıntı yaşanmaz. Eden bulur. Peki sıkıntı nerede? Sıkıntı şurada. Bu millete hakaret edenleri, alıp Cumhuriyet Halk Partisi protokolüne oturtursa, ona paye vermeye kalkarsa işte sıkıntı bu. Herkes millete gelecek, herkes gücünü milletten alacak. Gencecik çocukların heyecanlarından veya edebini kaybetmiş, millete hakaret edenlerden güç almaya kalkanlar, karşılarında dün olduğu gibi bugün de milleti bulurlar.”

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi