enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9864
EURO
37,8731
ALTIN
2.820,85
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
29°C
Adıyaman
29°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
28°C

‘’Ne Yaptık İse Olmuyor…Yangın Maalesef Devam Ediyor…’’

‘’Ne Yaptık İse Olmuyor…Yangın Maalesef Devam Ediyor…’’
REKLAM ALANI
18.08.2024
0
A+
A-

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde çıkan ve Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine kadar ulaşan yangına üçüncü günde, havadan ve karadan müdahale sürüyor.

featured






Yangının ikinci gününde Bozdoğan sınırından Kavaklıdere sınırlarına sıçrayarak Yeşilköy ve Çavdır Mahallerini tehdit eden yangın devam ediyor.
Dozerler, iş makineleri yangının ilerlememesi için yoğun çaba sarf ederken, itfaiye ekipleri hat üzerinde olası sıçramaya karşı hazır bekliyor. Mahalleli de kendilerine ait traktörlerle bölgeden uzaklaştı. Jandarma ekipleri, iş makineleri, itfaiye ve yangına müdahale eden araçlar dışında bölgeye sivil araç almazken, rüzgarında etkisiyle yangın ormanın iç noktalarına doğru ilerledi. Çavdır Mahallesi yakınındaki Yeşilköy Mahallesi’nde tedbir amaçlı 30’dan fazla yaşlı, çocuk ve hastalar tahliye edildi, 20’den fazla hayvan da güvenli alanlara götürüldü. Havanın kararmasıyla uçak ve helikopterlerin müdahalesi sona erirken, gece görüşlü helikopter devreye girdi. Alevlere müdahale karadan da devam etti.
Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir sosyal medyadan yaptığı videolu paylaşımda,
‘’ Ne Yaptık İse Olmuyor…Yangın Maalesef Devam Ediyor…
Yangının ikinci gününde Bozdoğan Sınırından Kavaklıdere Sınırlarımıza sıçrayarak Yeşilköy ve Çavdır Mahallerimize Tehdit eden Yangın devam ederken…Yangın Esnasında yangın bölgemize Ziyaret ederek çalışmalara destek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan…Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan…Valimiz Sayın İdris Akbıyık…Milletvekillerimiz Sayın Kadem Mete…Sayın Yakup Otgöz…Sayın Cumhur Uzun…MKYK Üyemiz Sayın Yelda Erol Gökcan…Ak Parti İl Başkanımız Sayın Gültekin Akça…MHP il başkanı Sayın Oğuz Akarfırat…İl tarım Müdürümüz Barış Saylak..Muğla Büyükşehir belediyemize..Kavaklıdere Belediye Çalışmarımıza.. Tüm işmakınalarını seferber ederek yangınla mücadeye büyük katkı sağlayan Bölgemiz Mermer Sanayicilerimize ve Tüm Halkımıza teşekkür ediyoruz.’’ ifadelerinde bulundu.
Yangın, 3’üncü gününde Muğla’nın Kavaklıdere ilçesi ile Aydın’ın Bozdoğan ilçesi sınırları arasında yer alan Hışımlar, Güre, Örmepınar ve Yeşilköy mahallelerinde sürüyor. Alevlere, 3 uçak, 8 helikopter 60 arazöz ve 390 personel ile müdahale ediliyor.

S Cemal SÜZEROĞLU

‘’Ne Yaptık İse Olmuyor…Yangın Maalesef Devam Ediyor…’’


REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi